Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Povijesni doseg

Ukoliko potpiše novi ugovor Luka Modrić napravit će nešto što je u povijesti Reala uspjelo samo legendarnom Puskasu

Autor: Hina

09.05.2023. 12:31
Ukoliko potpiše novi ugovor Luka Modrić napravit će nešto što je u povijesti Reala uspjelo samo legendarnom Puskasu

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

Hrvatski veznjak bi iduće sezone postao drugi najstariji igrač u 121 dugoj povijesti Real Madrida



MADRID  Europski prvak Real Madrid usmeno je dogovorio produženje ugovora s kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem za dodatnu sezonu, izvijestile su u utorak španjolske novine Marca ne navodeći izvor informacije.


Modrić, kojem ugovor istječe 30.lipnja, trebao bi imati istu plaću i financijske uvjete kao i dosad, dodao je taj medij sa sjedištem u Madridu.


To je navodno usmeni dogovor klupskog predsjednika Florentina Pereza i 37-godišnjeg Modrića, najstarijeg igrača u svlačionici.




Real Madrid je izvijestio da ništa nije potpisano i da se vode razgovori.


”Nema ništa novo. Ništa službeno”, rekao je u utorak dužnosnik Real Madrida za Hinu.


Modrić i njegov zastupnik nisu bili dostupni za komentar.


Dođe li zaista do potpisa ugovora hrvatski veznjak bi iduće sezone postao drugi najstariji igrač u 121 dugoj povijesti Real Madrida. Mađarski igrač Ferenc Puskas, koji je nastupao za “Kraljevski klub” od 1958. do 1966., umirovio se u dobi od 39 godina i 36 dana.


Real Madrid je krajem prošle sezone, 8.lipnja, s Modrićem potpisao jednogodišnji aktualni ugovor.


Modrić je od tada upisao 45 nastupa i još 12 za reprezentaciju Hrvatske.


Posljednjih mjeseci je imao ponude iz Saudijske Arabije i Katra, tvrdi Marca ne navodeći imena klubova. Tu informaciju nije bilo moguće provjeriti.


Real Madrid u utorak igra prvu utakmicu polufinala Lige prvaka s Manchester Citijem na svom Santiago Bernabeu. U subotu je osvojio španjolski kup pobjedom od 2-1 nad Osasunom u Sevilli. Prije toga je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo i Europski superkup.


Modrić, koji je od dolaska u klub 2012. osvojio 23 trofeja, u subotu navečer je rekao da je “svaki trofej s Real Madridom impresivan”. Ranije ove godine je izjavio da se nada produženju ugovora.


Njegov kolega na sredini terena Toni Kroos, kojem također istječe ugovor 30.lipnja, u ponedjeljak je rekao da ne može govoriti o drugim igračima ali da on osobno “više ne mora razgovarati s klubom jer je sve jasno”, čime je navijestio svoj ostanak.


“Nije na meni da radim službene stvari. Klub treba to reći”, izjavio je 33-godišnji Kroos na konferenciji za medije u Madridu. On i Modrić igraju zajedno od 2014. godine.