Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PH u vaterpolu

Radetić: Razvoj igrača i rezultat

Autor: Šime Ćurko

23.01.2024. 12:30
Radetić: Razvoj igrača i rezultat

Foto: Mate Komina



Mlađi juniori Zadra 1952 (igrači 2008. godišta i mlađi) protiv riječkog Primorja na Višnjiku su upisali četvrtu pobjedu u Prvenstvu Hrvatske, koje se, kao i lani, igra u jedinstvenom ligaškom formatu. Zadrani su peti na ljestvici, s 12 bodova koliko ima i četvrti Mornar, s time da su Splićani odigrali jednu utakmicu više.


– Liga je pun pogodak – kaže Ivo Radetić, trener Zadrana, koji su lani u ovoj kategoriji bili drugi u Prvenstvu Hrvatske i treći u Kupu.


– To je bila selekcija igrača 2007. godišta i vodio ih je Marin Stipić. Ove godine su juniori, pa ih Stipić vodi i dalje, dok sam ja preuzeo mlađe juniore. Prvi cilj u ovoj generaciji je razigrati svakog mladića i dati mu priliku u utakmicama s vršnjacima iz svih naših najboljih klubova. Naravno, imamo i rezultatske ambicije, a one su i ove godine borba za medalje. Za sada nam dobro ide i nadamo se plasmanu među četiri najbolja sastava koji će onda igrati za mjesto na pobjedničkom postolju.





Protiv Primorja Radetićevi igrači su pokazali dva lica. Nakon odlične prve dvije četvrtine i vodstva 12:5, gosti su u nastavku ublažili poraz.


– Pobijedili smo i nećemo se žaliti. Igrači koji su počeli utakmici brzo su stvorili razliku, nakon čega je došlo do malog opuštanja, pa se razlika smanjila. Možda su neki igrači mogli i bolje, ali to je tako. Nekad svi iskoriste priliku, nekad ne. Međutim, kao momčad smo bili na pravoj razini i zasluženo pobijedili – zaključio je Radetić.


Nakon šest ligaških utakmica najefikasniji Zadranin je Toni Galušić, koji je postigao 23 gola (3.8 po utakmici), od čega šest protiv Primorja. Drugi je u ukupnom zbroju Juraj Barani s 18 golova (prosjek 3.00).



ZADAR 1952  15


PRIMORJE EB  11


(5:3, 7:2, 2:4, 1:2)


ZADAR  Bazen ŠC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Filip Tošić, Tomislav Copić.


ZADAR 1952: Dundov, Vodopija, Barani 4, Galušić 6 (2), Lipovac, Mazić, Markulin, Gvardiol, Mrvica, Srzić 2, Peraić, Radetić 1, Krpina, Antić 2. Trener: Ivo Radetić.


PRIMORJE EB: Sudulić, Tiškivski 2, Prodan 4, Čočić, Turk 3, Jović, Pipinić 1, Maletić, Stanković 1, Dekanić, Štih, Mandrapa, Ćurić, Stupar. Trener: Samir Barać.


Peterci: Zadar 1952 2 (2); Primorje EB 0.