Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Osvajači kupa

Prolazili smo kroz blato, zato ovaj trofej ima i veću draž

Autor: Andrija Dešpoja

21.02.2024. 12:39
Prolazili smo kroz blato, zato ovaj trofej ima i veću draž

Foto: mislav klanac



Samozatajan, skroman, izuzetno odgovoran i vrijedan, uvijek fizički spreman i dostupan, samim time i zahvalan za svakog trenera. Asocijacije su to koje otkrivaju vođu navale momčadi Danijela Jusupa Arijana Lakića, dvometraša na poziciji razigravača koji je u proteklih godinu i pol postao neizostavnim članom šampionskog sastava s Višnjika. Nekadašnji juniorski prvak Europe sa Srbijom i jedan od najvećih talenata srpske košarke, projiciran da bude jedan od nositelja Crvene zvezde nije imao sreće u svom košarkaškom uzdizanju, jer ga je teška ozljeda leđa izbacila iz kolosijeka i Lakić je nakon godinu dana pauze bio primoran okolnim putem tražiti svoju novu igračku budućnost.


Arijan Lakić (KK Zadar)


Navijačka ludnica


Sudbina je potom uplela svoje prste pa se ovaj 24-godišnjak porijeklom iz Benkovca nakon kratkih epizoda u Osijeku, Čačku i Sarajevu našao pretprošlog ljeta u gradu košarke i od tada pa do danas Lakić je postao neizostavnim članom Jusupove momčadi koja se u subotnju večer okrunila i drugim naslovom. Nakon titule prvaka Hrvatske, stigao je na Narodni trg i Krešin trofej, koji se neumorno slavio s navijačima do jutra.


– Slavio sam kao da mi je prvi trofej. Stvarno, osjećaj je bio nevjerojatan. Ljudi su nas zaustavljali i slavili s nama od naplatnih kućica kod Splita, dok nas je ovdje u Zadru dočekala prava navijačka ludnica. Ovo su osjećaji koje svakako želim ponoviti još koji put. Isplati se sve, jer kada vidiš koliko ovo znači našim navijačima koji su s nama svaku utakmicu i žive s nama cijelu sezonu. Naravno, nakon proslave trebamo ponovno, polako i sigurno, koračati iz utakmice u utakmicu i onda ne sumnjam da će biti još trofeja i razloga za veseliti se s ovim predivnim ljudima – osupnut je bio Lakić podrškom navijača i za vrijeme završnice, ali i u delirijem koji se prelio do Gradske vijećnice. Zasluženo svakako, s obzirom na to da su svi Jusupovi momci ostavili srce na parketu Gripa i u četiri dana preko tri najteža protivnika stigli do trofeja.




– Momčad je odigrala možda jedan od boljih turnira. U četiri dana trebalo je odigrati tri utakmice, trebalo je to izdržati, mislim da smo imali i malo teži raspored od ostalih, ali i to je sigurno razlog zašto smo na koncu došli do trofeja. Bili smo gladni, bili smo žedni, imali smo tvrd put i što se kaže, prolazili smo kroz blato. I zbog toga nam je još i draže sve ovo, ovo slavlje s našim navijačima jer mislim da je ova momčad to i zaslužila i naravno želja je svih nas da nastavimo ovako i dalje.


Arijan Lakić, Luka Božić, Marko Ramljak (KK Zadar)


Vjera u šut


U finalnoj utakmici s Cibonom prevagu je donio fenomenalan vanjski šut Zadra. Gađalo se izvan perimetra s nevjerojatnom preciznošću, čak je 17 trica pronašlo svoj put kroz mrežicu iz 39 pokušaja, a Lakić je uz Luku Božića i Karla Žganeca bio najubojitiji topnik. Zabio je pet trica iz tek osam pokušaja, ukupno je bio najučinkovitiji igrač poslije neprikosnovenog bjelovarskog MVP-ja s 19 poena, kojima je dodao šest skokova i jednu asistenciju.


– Hvala Bogu da su ulazile. Kada je najviše trebalo, trice su ulazile. Vjerovao sam u taj šut, a na njemu smo poprilično radili na treninzima i dobili smo to samopouzdanje da nam ulazi kada je najpotrebnije. Nastavit ćemo svakako dalje s vježbanjem i ne sumnjam da ćemo ponovno imati ovakvih utakmica sa 17 trica – istaknuo je mladi srpski košarkaš koji je unatoč novom košarkaškom početku nakon teške ozljede bio jedna od glavnih meta Danijela Jusupa u počecima stvaranja šampionske momčadi kojoj nitko pred dva ljeta nije dao ni promila šanse da će se promovirati u suverena hrvatske košarke, ali i u jednog od jačih sastava u regionalnom natjecanju.


– Duga je to priča, nakon ozljede leđa dok sam bio u Crvenoj zvezdi, pa sam završio u Osijeku pa u Čačku i u sarajevskim Sparsima, i u ljeto 2022. Jusup me je pozvao da dođem u Zadar i osjetio sam već pri tom pozivu da vjeruje u mene. I kada sam došao na pripreme vidio sam da vjeruje u mene i cijelu momčad. S tom vjerom dođu dobri treninzi, pa dobre utakmice, i na kraju trofeji – zaključio je Lakić.