ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

slavlje na trgu

Zadarski navijači su svjetlo hrvatske košarke

Autor: Šime Ćurko

18.02.2024. 08:16
Zadarski navijači su svjetlo hrvatske košarke

Foto: K.E.



– Jupe, Jupe, Jupe! – skandirali su košarkaši Zadra s brojnim navijačima na Narodnom trgu kad je mikrofon u ruke dobio trener Danijel Jusup. Navijači su igrače dočekali duboko u noći, nešto iza jedan sat i 30 minuta.


– Gdje to ima u Hrvatskoj da navijači dođu u drugi grad i napune dvoranu? To treba poštovati, cijeniti i držati kao malo vode na dlanu. Istina, svi mi nekad pretjeramo, i zato s navijačima treba razgovarati, objašnjavati im. Uostalom, sve ovo bez navijača nema smisla – naglasio je Jusup. Na pitanje kojim se kriterijem vodio kada je slagao momčad za prošlu i ovu sezonu odgovorio je:


– Karakter. Tražio sam igrače s karakterom, koji će biti profesionalci i igrati sa srcem, a ne zbog novca. U Zadar ne možeš doći, a da ne igraš sa srcem – podvukao je Jusup.





Jusupu je zahvalio i Luka Božić, čiji su izlazak na balkon Gradske vijećnice, iznad kavane Lovre, navijači popratili sada već poznatim uzvikom: MVP!


– Hvala svima koji ste došli u Split i napravili domaćinsku atmosferu u sve tri utakmice. Hvala Bogu na Danijelu Jusupu, na ovoj ekipi i stručnom stožeru. Osvojili smo Kup jer smo najjači – rekao je Božić, a kapetan Marko Ramljak je poručio:


– Ne možete zamisliti kako je igrati na Gripama u tako sjajnoj, zadarskoj atmosferi. Nadamo se da nećemo stati na ovome.


Igrače i stručni stožer pozdravio je Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, sa suradnicima. Po izlasku iz Gradske vijećnice navijači su okružili igrače tražeći zajedničke fotografije, pri čemu je najzaposleniji, očekivano, bio Luka Božić.