Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marijan Kustić

Predsjednik HNS-a nakon kongresa u Lisabonu: "Na čelu UEFA-e ostaje osvjedočeni prijatelj hrvatskog nogometa"

Autor: Portal Novi list

05.04.2023. 15:19
Predsjednik HNS-a nakon kongresa u Lisabonu:

Foto: Marijan Kustić i Aleksander Čeferin/Foto HNS

"Ponosni smo na odličnu suradnju Saveza s Uefom te sam siguran da ćemo u narednom mandatu imati veliku podršku Uefe na ključnim projektima HNS-a, uključujući izgradnju nacionalnog nogometnog centra", naglasio je Kustić



LISABON  Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, koji je predvodio hrvatsku delegaciju na izbornom Kongresu Uefe u Lisabonu, uputio je čestitku Aleksanderu Čeferinu koji je dobio novi četverogodišnji predsjednički mandat na čelu krovne europske nogometne organizacije.


“Maksimalna podrška koju mu je danas iskazala europska nogometna obitelj potvrđuje s koliko je vještine, znanja, hrabrosti i odlučnosti vodio europski nogomet kroz velike izazove proteklih godina, od pandemije do pokušaja pokretatanja tzv. Superlige. Svi smo uvjereni da će na isti način kao do sada štititi i razvijati europski nogomet”, izjavio je Kustić u služenom priopćenju na mrežnom portalu Hrvatskog nogometnog saveza (hns-cff.hr).


“Sa strane HNS-a, možemo biti itekako zadovoljni što na čelu Uefe ostaje osvjedočeni prijatelj hrvatskog nogometa, a pritom mu je desna ruka naš legendarni kapetan Zvonimir Boban. Aleksander se pokazao kao osoba koja je sposobna istodobno komercijalno razvijati elitna Uefina natjecanja, od Lige prvaka do Eura, a istodobno čuvati bazu te ulagati u razvoj nogometa diljem Europe. Ponosni smo na odličnu suradnju Saveza s Uefom te sam siguran da ćemo u narednom mandatu imati veliku podršku Uefe na ključnim projektima HNS-a, uključujući izgradnju nacionalnog nogometnog centra”, naglasio je Kustić, uz kojeg su u HNS-ovoj delegaciji u Lisabonu bili izvršni direktor Tomislav Svetina i voditelj odjela međunarodnih poslova Josip Tomaško.