Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Vječni derbi

Posebna regulacija prometa od strane policije zbog utakmice Dinama i Hajduka

Autor: Hina

26.02.2023. 11:47
Posebna regulacija prometa od strane policije zbog utakmice Dinama i Hajduka

Foto: Pixsell



Utakmica između Dinama i Hajduka, koja počinje na stadionu Maksimir u 15 sati, je utakmica visokog rizika, ističe MUP, sukladno tome policija će tijekom cijeloga dana poduzimati sve mjere osiguranja, a prije i nakon utakmice promet će biti posebno reguliran.


Ulazi u stadion Maksimir bit će otvoreni od 13 sati te se preporučuje korištenje javnog prijevoza radi izbjegavanja gužve.


Za sav promet od šest sati zatvoreno je: parkiralište od skulpture „Bacač diska“ do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir, servisna cesta od Budakove ulice i nekadašnje tržnice Borongaj do bazenskog kompleksa Svetice odnosno do zapadnog parkirališta gradskog stadiona Maksimir, parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj i poligon za obuku vozača, osim za vozila s akreditacijom organizatora i organiziranog dolaska navijača, Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici, parkiralište kod bazenskog kompleksa Svetice, parkiralište ispred zapadne tribine gradskog stadiona Maksimir osim za vozila s akreditacijom organizatora, zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta – Zagreb na Trgu J. F. Kennedya.




Posebna regulacija prometa trajat će do ponoći.


Prihvat gostujućih navijača predviđen je od 10,30 sati, a oni koji stignu prije 12 sati bit će pravovremeno prepraćeni do tzv.“sterilne zone“ stadiona Maksimir.


Parkiralište za gostujuće navijače organizirano je na prostoru poligona za obuku vozača na Borongaju i na prostoru tržnice Borongaj.


Policija će sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.