Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Supersport HNL

Dinamo opravdao ulogu favorita u Varaždinu, Varaždinci povezali tri poraza zaredom

Autor: Hina

19.02.2023. 17:40
Dinamo opravdao ulogu favorita u Varaždinu, Varaždinci povezali tri poraza zaredom

Foto: Pixsell



Nogometaši Dinama upisali su tri gostujuća boda u 22. kolu HNL-a nakon pobjede 3-1 kod Varaždina, u utakmici gdje su svi golovi postignuti u drugom poluvremenu.


Prvo ime susreta bio je Luka Ivanušec koji je zabio uvodna dva gola Dinama na susretu, u 49. i 73. minuti. Jedan je za Dinamo dodao Arijan Ademi u 85. minuti, dok je jedini strijelac za domaći sastav bio Tonio Teklić u 80. minuti.


Dinamo je tijekom prvih 45 minuta imao blagu inicijativu te je češće dolazio pred suparnička vrata od domaćina. No, unatoč tome nisu se baš nizale opasne situacije pred golmanom Varaždina Zelenikom. Najbolja šansa je bila ona u 23. minuti, ali akcija Ristovskog i Špikića na kraju nije rezultirala pogotkom. Inače, u prvom poluvremenu se baš ozlijedio Špikić koji je morao napustiti igru.




Kako je utakmica odmicala tako je domaćin bio sve hrabriji, a najbolju je šansu Varaždin imao u 45. minuti. Šego je potegnuo s vrha šesnaesterca, ali je spreman na to bio reprezentativni vratar Livaković.


No, Dinamo je poveo vrlo brzo na startu drugog poluvremena. Ristovski je asistirao, a Ivanušec se kraj domaće obrane izborio za udarac te je naciljao varaždinsku mrežu za 1-0 vodeće momčadi HNL-a.


Taj je pogodak dodatno otvorio utakmicu pa se počeo i nizati veći broj prilika, pogotovo pred domaćim vratima. Varaždin je odolijevao određeno vrijeme, a pitanje pobjednika je, činilo se, bilo riješeno u 73. minuti. Petković je driblinzima izvrtio nekoliko suparničkih igrača, a lopta je potom došla do Ivanušeca koji je postigao novi pogodak na susretu za sigurnih 2-0 svoje momčadi.


Varaždin tim pogotkom nije bio slomljen, već je u 80. minuti smanjio na 1-2. Brodić i Teklić su izveli akciju, a Teklić je pored trojice suparničkih igrača i Livakovića pronašao put lopti do mreže. Bio je to njegov šesti ovosezonski ligaški pogodak.


Međutim, nikakav se preokret do kraja nije dogodio, već je Ademi u 85. minuti postavio konačnih 3-1 za Dinamo.


Varaždin je nakon ovog poraza ostao na sedmom mjestu ljestvice, dok je Dinamo prvi i ima 11 bodova više od Hajduka koji će u nastavku nedjelje, na svom Poljudu protiv Gorice, odigrati posljednju utakmicu ovog 22. kola.