Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Finalna serija

POPRAVNI ISPIT Zadar večeras ugošćuje Split u drugoj utakmici

Autor: Andrija Dešpoja

26.05.2024. 08:00
POPRAVNI ISPIT Zadar večeras ugošćuje Split u drugoj utakmici

Foto: Mate Komina



Nakon šoka u prvoj utakmici u petak, košarkaši Zadra imaju večeras od 20 sati priliku za popravni ispit u finalnoj seriji doigravanja. Split je zaradio veliku prednost u prvih četrdeset minuta finala i tako se nametnuo ispred dotad favoriziranih igrača Danijela Jusupa koji su odradili osnovni dio sa samo dva poraza, a i čak pet puta su do prošlog petka očitali lekciju „Žutima“. Ispalo je da su tu lekciju Splićani itekako naučili, demonstrirali su to pred pet i pol tisuća zadarskih navijača odličnim nastupom, posebno u obrani, dok je 16 napadačkih skokova potpuno izbacilo iz balansa domaću momčad. A njoj se pak loše piše ako u drugom nastupu na Višnjiku ne popravi igru i zaigraju na kartu zajedništva, što ih je i krasilo tijekom čitave sezone. Svjestan je Jusup da se malo toga taktički može promijeniti, no upozorava na dvije stvari koje su neophodne da bi se uopće razmišljalo o pobjedi.


– Moramo zaustaviti njihov napadački skok i smanjiti broj izgubljenih lopti. Dobro smo branili šut za tri poena, ali sve što su promašili oni bi uhvatili i poentirali. Teško mi je reći kako će utakmica izgledati, no ako oni budu više željeli pobjedu, teško ćemo tu nešto promijeniti – kazao je strateg Zadra.


S uzetim „breakom“ iz prvog pokušaja „Žuti“ će biti još opasniji i rasterećeniji, pa će pored bolje izvedbe Jusupovih igrača u drugom finalnu srazu jako bitna biti i publika za koju trener Zadra vjeruje da ih neće izdati, već da će znati pomoći u situaciji kada bi poraz vjerojatno značio i opraštanje od obrane titule.




– Jučer smo napravili regeneracijski trening, porazgovarali i pokušali promijeniti neke stvari. Nadam se da ćemo uspjeti u tome, a pozivam i naše navijače da na budu još jednom „šesti igrač“ – kazao je Jusup.