ponedjeljak, 17. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prve reakcije

Jusup: 'Čestitam Splitu, više su željeli pobjedu'

Autor: Alen Plahinek

24.05.2024. 23:15
Jusup: 'Čestitam Splitu, više su željeli pobjedu'

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar



Poslije poraza u samoj završnici susreta, nakon što su tijekom gotovo cijele utakmice lovili rezultat, trener Danijel Jusup mogao je samo pošteno i sportski čestitati Splitu na pobjedi i početnoj prednosti u finalnoj seriji.


– Prvo čestitke Splitu, mislim da su ju zaslužili. Već smo na poluvremenu ukazivali na statističke podatke koje su Splićani bilježili. Kad gostujuća momčad ima 13 osvojenih lopti i 16 napadačkih skokova, nemaš se čemu nadati. I to sve su napravili na gostujućem terenu. Mislim da smo upravo na tome izgubili utakmicu. Mislim da smo riješili defenzivni skok, bilo bi dobro. Bili bi efikasniji iz tranzicije i dobili bi sigurnost igre, međutim oni su pokupili sve ničije lopte. To znači više željeli pobjedu te da su zaslužili pobjedu i ja im na tome čestitam – kazao je nakon susrete trener Jusup dodajući što očekuje od druge utakmice.


– Teško mi je reći što očekivati. Dobro smo branili šut za tri poena, no sve ničije lopte su bile njihove. Ako će oni više željeti pobjedu, mislim da se neće stvari promijeniti. Stvar je zagrađivanja koje je bilo jako loše i to je odlučilo utakmicu. Moramo promijeniti ove dvije stvari ukoliko želimo doći u šansu za pobjedu. Kako njima tako i nama, pokušat ćemo sutra napraviti regeneracijski trening i porazgovarati – zaključio je Jusup.




S druge strane, strateg Splita Slaven Rimac istaknuo im je kako im je konstantna rezultatska prednost olakšavala „disanje“ u posljednjoj četvrtini.


– Zadar je jako specifična momčad koju treba pobijediti. Ne dozvoljavaju da ih se pobjedi. Mislim da je presudila neka naša ekstra energija i mislim da kad se pogledaju neki detalji, tijekom cijele četvrte četvrtine je prednost bila na našoj strani. Mislim da je ključ u tome bio, jer smo malo rasterećenije igrali u napadu. Pogodili smo i neki težak šut. Nama je izuzetno bitno da protiv Zadra imamo uspijemo poentirati. I u ranijim utakmicama smo imali dobre periode igre u kojima smo ih jako dobro branili, ali u napadu nam je bio problematičan. Ovog puta je to sve bilo bolje, nismo pogodili puno trica, međutim one su bile iz izraženih akcija i rezultat dobro protoka lopte. Naše padove smo na ovoj utakmici uspjeli skratiti. Mislim da rezultat ne pokazuje koliko smo bili raspoloženiji od Zadra, ali Zadar je momčad koja se bori, igraju s autoritetom i ne daju na sebe – sumirao je Rimac, no ima mnogo do kraja.


– Ovo je tek prvi korak, prve utakmice znaju zavarat. Ne mislim da je Zadar igrao loše, ali očekujem da će napraviti jedan više u svim segmentima jer zato to njihova momčad može. Tako da, očekujem bolji i hrabriji Zadar u idućoj utakmici, međutim i mi moramo odgovoriti na to što će utakmica tražiti. Za nas velika pobjeda, pogotovo jer su nas dominirali cijelu sezonu – zaključio je Rimac.