Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

KOŠARKA

Polovičan učinak Hrvatske u prva dva kola EP-a do 20 godina

10.07.2023. 19:38
Polovičan učinak Hrvatske u prva dva kola EP-a do 20 godina

Foto: FIBA EUROPE



Izabranici Jeronima Šarina za vikend su odradili prva dva kola skupine C U20 Europskog prvenstva koje se održava u grčkom Heraklionu. Nakon uvodnog poraza od Litve u prvom kolu (67:86) u kojem se najboljim pokazao Zadranin Duje Brala s 12 poena, pet skokova i četiri asistencije, hrvatski košarkaši uspjeli su se iskupiti u jučerašnjem dvoboju s Poljskom koju su nadjačali sa 64:53. Time su Šarinovi momci ostali u igri za plasman u četvrtfinale koje će se pokušati izboriti u utakmici trećeg kola, danas od 17.30 sati protiv domaćina Grčke.


U praktički biti ili ne biti utakmicom s Poljacima Hrvatska je pokazala čvrstu obranu, pogotovo u odlučujućoj posljednjoj četvrtini u kojoj su primili tek osam koševa.


Imali su Šarinovi igrači krajem treće dionice najvećih 10 plusa (51:41), no protivnik je ipak učinio ulazak u završne minute neizvjesnima, no nisu uspjeli i ozbiljnije zaprijetiti. Kao i protiv Litve ponajbolji u redovima Hrvatske bio je Duje Brala s učinkom od 15 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je mladi Zadranin ovog puta imao veliku pomoć braće Ivišić. Tomislav je zabio 13 uz 11 skokova, a Zvonimir je uz 17 koševa uhvatio i deset lopti.