Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Počinju natjecanja Udruge za mali nogomet Zadarske županije: Varoš brani titulu

Autor: Šime Ćurko

23.09.2023. 09:27
Počinju natjecanja Udruge za mali nogomet Zadarske županije: Varoš brani titulu

Foto: MATE KOMINA

MALI NOGOMET



Ovaj vikend počet će sve četiri lige koje vodi Udruga za mali nogomet Zadarske županije. Prva i Druga liga igrat će se, kao i do sada, u dvorani Mocire, a Treća i Četvrta u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu. Iznimka su četiri kluba koji će jedini biti pravi domaćini, budući da je igrati u dvorana u svojim mjestima. To su Torovi Street food Biograd, potom Mali Pariz i Tornado Bibinje te Sukošan.


Od ove sezone i Treća liga će se igrati u jednoj skupini, budući da je osnovan četvrti rang s nekoliko klubova koji do sada nisu sudjelovali u županijskim ligama. Kad se sve zbroji s natjecanjima kreće 56 klubova, što znači da je mali nogomet sport s najviše sudionika u ligaškim natjecanjima u Zadarskoj županiji. O favoritima je teško govoriti, ali kad je riječ Prvoj ligi tradicionalno se najviše očekuje od aktualnog prvaka Varoši. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Sinjoretovo, lanjski finalist, pratiti visoko podignutu letvicu. U vrhu je zadnjih godina i Murvica, »nešto se pita« i Stanove, ali zapravo i sve ostale.


Prvi i drugi sastav Prve lige izravno će se plasirati u polufinale doigravanja, dok će se za preostala dva mjesta boriti klubovi koji će nakon 26. kola biti od trećeg do šestog mjesta.




Raspored, Prva liga (subota): Višnjik – Varoš ZDC (19 sati), Plovanija TC – Stanovi (20), Sinjoretovo – Torovi Street food Biograd (21). Nedjelja: Kontra Taxi Rogić – Idassa Nadin Vina Vinketa (18), Brodarica ML invest – Ploča (19), Murvica – Kontrol biro (20), Young Boys – Raštane Kanela (21).


Druga liga: Tornado Bibinje – Ugljan (sinoć). Subota: Poljica – Osam mladi (16 sati), Futsal Murvica – Škabrnja (17), Sv. Ante – Sukošan (18). Nedjelja: Krneza – Mali Pariz (15), Poljica Brig – Zadranka (16), Vrsi Riba nekretnine – Zaton (17).


Treća liga (subota): Slivnica – Deportivo la Murvica (19 sati), Briševo – Privlaka 2017 (20), Zemunik – UN Tornado (21). Nedjelja: Kolan – Jasenice (13), Novi Bokanjac – Paklenica (14), Albatros – Pag (15), Termin CB EX – Smiljevac (16).


Četvrta liga (subota): Sv. Martin Pridraga – Voštarnica (15 sati), Azine – Dasiaddo (16), Futsal Studija – Ostatak svijeta (17), Sv. Juština Pakoštane – Recreativo (18). Nedjelja: Posedarje – Aenona (17), Kadulja Slivnica – Kukljica (18), Turanj – Bakari Vrana (19).