Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Premijer ženska liga, 7. kolo

Gošće favorit, ali nikad ne reci nikad

Autor: Andrija Dešpoja

17.11.2023. 16:21
Gošće favorit, ali nikad ne reci nikad

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadar Plusa se nakon dvotjedne pauze zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za EuroBasket vraćaju u redovni ritam Premijer ženske lige koji im u sedmom kolu donosi domaći nastup konta Plamena Požege. Gošće su jedna od najjačih ekipa u elitnom hrvatskom rangu, nalaze se u poretku odmah iza jedinog neporaženog Medveščaka s omjerom 5-1 i stižu na Višnjik s bremenom favorita na svojim leđima. U sastavu Šime Kraljevića, pak, vlada realnost da će se teško do treće uspješnice ove sezone, iako nikad ne treba reći nikad. Pokazale su Plusice nebrojeno puta da snaga protivnica nije presudna, pa eventualan uspjeh protiv Plamena nije odbacila ni jedna od iskusnijih Kraljevićevih štićenica Lucija Štrmelj.


– Očekuje nas teška utakmica, Požega je jako dobra ekipa koja u svom kadru ima bivše reprezentativke Jelenu Ivezić i Emiliju Podrug te nekoliko strankinja. Morat ćemo se dobro potruditi kako bismo im mogle parirati. Uloga favorita je svakako na njihovoj strani, ali to, naravno, ne znači da smo se unaprijed predale. Potrudit ćemo se napraviti što je veću moguću štetu našim protivnicama, iako su nam šanse za pobjedom relativno male. Požega je izrazito šuterska ekipa i, tko zna, možda im se dogodi loš dan, a to bi svakako bilo lijepo iskoristiti – istaknula je Štrmelj u najavi sutrašnjeg susreta.


Jalia Arnwine (ŽKK Zadar Plus)

FOTO: Mate Komina


Zadrankama je dvotjedna pauza dobro došla, prije svega za relaksaciju, ali i za dodatno uigravanje pred izazove koji ih očekuju u nastavku sezone.




– Pauzu smo iskoristile za dodatne treninge, a smo i odigrale nekoliko utakmica s pretkadetima Zadra tako da se može reći da smo uspjele malo i odmoriti, a opet i ostati u nekom ritmu. Dobra vijest je što smo kompletne i s punim snagama idemo prema novom ispitu – kazala je za kraj Štrmelj.


Utakmica se igra u subotu u dvorani 3 ŠC Višnjik, s početkom u 18 sati.


Zadar gost Salone


Ovog vikenda će na parket i košarkašice Zadra koje u nedjelju s početkom u 15.30 sati očekuje gostovanje u Solinu kod Salone u sklopu trećeg kola Prve ženske lige. Zadranke će u predgrađu Splita tražiti treću uzastopnu pobjedu u ligaškom dijelu sezone, nakon što su u prva dva kola svladale Koprivnicu i Vodice, dok je njihov domaćin odigrao tek jednu utakmicu, upisavši bodove na gostovanju kod Jabuke.