ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

poraz od plamena

Plusice izgorjele na Višnjiku

Autor: Paulo Sarić

19.11.2023. 12:44
Plusice izgorjele na Višnjiku

Foto: Luka Jeličić



Požeški Plamen bio je koban za košarkašice Zadar Plusa, koje su u subotu u susretu sedmog kola Premijer ženske lige na Višnjiku uvjerljivo poražene od slavonskog sastava rezultatom 65:89. Uspjele su Kraljevićeve djevojke parirati favoriziranim gošćama prvih desetak minuta, no onda je uslijedilo razdoblje posvemašnje napadačke bezidejnosti, što su igračice Vladimira Englmana pretočile u visoko vodstvo pred odlazak u svlačionice (23:45), nakon čega su u nastavku mirno privele susret kraju.


Zadranke su u prvoj četvrtini uspješno kontrolirale ritam igre te su u drugu dionicu ušle sa samo četiri poena zaostataka (18:22), no potom su gošće podigle agresivnost u obrani, čime su u potpunosti “raspirile” Plamen i nametnule ritam koje “Plusice” više nisu uspijevale pratiti.


Tek dva ubačaja iz igre u drugoj polovici prvog poluvremena dovoljno govore o poteškoćama Zadranki koje su tek nakratko uspjele priprijetiti na otvaranju nastavka, nakon čega su gošće ponovno ubacile u brzinu više i nametnule tempo kojim su učas otišle na tridesetak poena prednosti, čime su riješile sve dileme oko vlasnica dva boda.




Tek je posljednja dionica donijela nešto bolju igru djevojaka u bijelim dresovima koje su iskoristile malo opuštanje u slavonskim redovima te su uspjele smanjiti zaostatak, dobivši zadnju četvrtinu s 23:15. Četvoricu dvoznamenkastih u redovima pobjedničke ekipe predvodile su Nevena Vučković i Martina Kujundžić koje su susret završile s identičnim učinkom od 16 koševa i pet skokova, a valja spomenuti i dobru predstavu Lee Miletić koja je dodala 15 koševa i čak 16 uhvaćenih lopti.


Najefikasnije su zadarskim redovima bile su Jalia Arnwine i Saquita Joyner s po 13 koševa, čemu je potonja dodala i deset skokova, dok je mlada Magdalena Dražić ubacila 11 poena, što je nadogradila s po jednom asistencijom i uhvaćenom loptom, za nešto više od 13 minuta provedenih na parketu.