Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Formula 1

Max Verstappen slavio na Velikoj nagradi Las Vegasa, spektakl nisu propustili Beckham, Vonn, O'Neal, Infantino...

Autor: Hina

19.11.2023. 12:09
Max Verstappen slavio na Velikoj nagradi Las Vegasa, spektakl nisu propustili Beckham, Vonn, O'Neal, Infantino...

Foto: Max Verstappen/Foto REUTERS

"Viva Las Vegas", pjevao je Verstappen na svom radiju nakon što je prešao liniju ispod kockaste zastave koju je držao Justin Bieber



LAS VEGAS  Svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je na Velikoj nagradi Las Vegasa i ostvario 18. pobjedu u sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1 i 53. u karijeri.


Za veliki povratak Formule 1 u “grad igara”, 41 godinu nakon Velike nagrade Caesars Palacea, Verstappen je pobijedio Ferrari Charlesa Leclerca i drugi Red Bull Sergia Pereza, koji će na kraju sezone biti viceprvak svijeta.


Francuz Esteban Ocon (Alpine) zauzeo je četvrto mjesto.




Počevši s pole positiona, Leclerca je već u prvom zavoju prestigao Verstappen zahvaljujući nedopuštenom manevru, kojeg su suci  kasnije kaznili s pet sekundi. Leclerc je definitivno prepustio Nizozemcu u 37. krugu, 13 krugova prije kraja.


“Viva Las Vegas”, pjevao je Verstappen na svom radiju nakon što je prešao liniju ispod kockaste zastave koju je držao Justin Bieber. Nizozemac je, međutim, žestoko kritizirao održavanje utrke u Las Vegasu tijekom tjedna, osuđujući kvalitetu staze i naglasak na show u odnosu na sportski aspekt.


Moto-spektakl u pustinji Mojave nije propustio ni veliki broj istaknutih glumaca, glazbenika i sportskih velikana poput Shaquillea O’Neala, Davida Beckhama, Lindsey Vonn te predsjednika FIFA-e Giannija Infantina. Ovo je bila treća utrke u Las Vegasu nakon 1981. i 1982., kada je F1 u dva navrata neuspješno pokušala uspostaviti Grand Prix u kockarskoj utvrdi.


U poretku konstruktora, Ferrari se vratio na četiri boda od Mercedesa u borbi za drugo mjesto iza Red Bulla, koji je već osvojio titulu, prije 22. i posljednje Grand Prix sezone koja će se održati sljedeći tjedan u Abu Dhabiju, gdje Verstappen može produžiti svoj rekordni niz pobjeda.