Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

županijsko prvenstvo

PK Jadera doplivao do 47 medalja, a PK Zadar do čak 121

Autor: Portal ZL

03.04.2023. 21:54
PK Jadera doplivao do 47 medalja, a PK Zadar do čak 121

Foto: PK Jadera



U organizaciji PK Zadar održano je Županijsko prvenstvo u plivanju na kojem su nastupili klubovi PK Dupin, PK Jadera te PK Zadar. Natjecanje je održano u dva dijela od kojih su u prvom nastupili stariji plivači i plivali discipline na 50m, dok su u drugom nastupili mlađi plivači na 25m disciplinama.


PK Jadera došla do 47 medalja


U oba dijela nastupila su ukupno 68 natjecatelja koji su doplivali do 47 medalja. Većina plivača je po prvi put nastupila na natjecanju, no nažalost je bilo i puno članova koji zbog bolesti nisu nastupili na natjecanju.


U prvom dijelu natjecanja u četiri discipline (50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) za medalje su se borili stariji plivači podjeljeni u 6 kategorija: A (M ’05 i st, Ž ’06 i st), B (M 06.,07., Ž ’07.,08.), C (M ’08.,09., Ž ’09.,10.), D (M ’10.,11., Ž ’11., 12.), E (M ’12 i Ž ’13) i F (M ’13 i ml., Ž ’14 i ml). U ovom dijelu nastupilo je 37 naših članova koji su doplivali do 19 medalje (6 zlatnih, 7 srebrnih i 6 brončanih).


Dvije zlatne medalje osvojila je Erika Sommer Bem, jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju osvojio je Mate Molnar, dok su jednu zlatnu i jednu brončanu medalju osvojili Vito Petani, Jelena Šimunac, Vito Vukoša i Šimun Zdrilić, a do zlatne medalje je doplivao i Antonio Dobrić.





Jednu srebrnu i jednu brončanu medalju osvojili su: Luka Čulina i Toni Mršić dok su po jednu srebrnu medalju osvojili: Josip Gregov,Stipe Kasun, Jakov Marasović, Tin Mršić, Ante Šimičević i Cvita Vlatković. Do dvije brončane medalja doplivala je: Dora Babić, dok su po jednu brončanu osvojili: Ivan Ivić, Matija Plantak i Karlo Škifić.


U drugom dijelu natjecanja nastupili su najmlađi natjecatelji koji su se u pet disciplina (25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir) borili za medalje, a bili su podijeljeni u 4 kategorije početnici A (M ’13, Ž ’14.), početnici B (M ’14, Ž ’15), početnici C (M ’15., Ž ’16) i početnici D (M ’16 i ml., Ž ’17 i ml).  U ovom dijelu natjecanja nastupili smo sa 31 ribicom koje su doplivale do 19 medalje (6 zlatnih, 7 srebrnih i 6 brončanih).


Dvije zlatne medalje su osvojili: Kristian Bušić i Lorena Vuković. Jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju osvojila je: Leona Rakvin, dok je do zlatne medalje je doplivao: Lovre Colić.


Do dvije srebrne medalje doplivali su: Marko Samardžija i Loreta Vuković, do srebrnih medalje doplivali su Marta Batur i Lučano Grancarić. Dvije brončane medalje osvojio je Jakov Tomašević a po jednu broncu su osvojili: Žan Luka Kraljić, Ema Mitrović, Vito Mračić i Nikita Pavlov.


PK Zadar doplivao do čak 49 zlatnih medalja


Ukupno 180 članova PK Zadar isplivalo je 121 odličja od čega 49 zlata, 38 srebra i 34 bronce. Domaćin je iskoristio natjecanje kako bi uručio nagradu najvrijednijem plivaču u 2022. godine. Riječ je o tituli „plivač godine“ gdje se plivači prve natjecateljske skupine jedanaest mjeseci (od početka zimske sezone u rujnu do kraja ljetne sezone u kolovozu), svaki mjesec ocjenjuju dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samoprocjenom.

Najveći zbroj ocjena po mjesecima osvojila je juniorka Dina Volarević, član starije ekipe prve natjecateljske grupe; član reprezentacije daljinskog plivanja gdje bilježi sjajne nastupe i uspjehe.


Kod mlađe ekipe prve natjecateljske grupe, titulu “plivača godine”, odnijela je mlađa juniorka Rita Herceg. Najbolja je plivačica mlađih kategorija u Klubu, također član reprezentacije daljinskog plivanja i plivačke reprezentacije. Naše vrijedne cure, primjer su ustrajnosti i želje zapobjedom, ponos PK Zadar te su na natjecanju nagrađene vrijednim poklonom.


Na natjecanju je nagrađen i naš plivač Bruno Šarić koji je ostavio poseban sportski trag u našem Klubu, predstavljao je Klub na najvišoj državnoj razini te osvajao seniorske državne medalje.