ponedjeljak, 17. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

jiu jitsu

Zadranin Lovre Jurin europski prvak u jiu jitsu do 94 kilograma

Autor: Portal ZL

26.05.2024. 15:45
Zadranin Lovre Jurin europski prvak u jiu jitsu do 94 kilograma

Foto: Arhiva ZL



Zadranin Lovre Jurin, predstavnik Ju-jitsu kluba Arrow iz Zagreba, novi je europski prvak u jiu jitsu. Jurin je osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu održanom u Njemačkoj. Bivši član Ji jitsu kluba Zadar, Jurin je dominirao kategorijom do 94 kilograma, pobijedivši u sve četiri borbe koje je imao na ovom natjecanju, piše HRT Zadar.


– U četiri borbe, sve završene polugom ili gušenjem, pokazao sam svoju dominaciju. Prvu borbu sam imao s reprezentativcem iz Norveške, kojeg sam brzo svladao. Sljedeći protivnik bio je domaćin iz Njemačke, jedan od favorita za naslov, kojeg sam također pobijedio gušenjem. U polufinalu sam se suočio s svjetskim prvakom iz Izraela i pobijedio ga polugom unutar prve minute. U finalnoj borbi, protiv reprezentativca iz Belgije, još jednom sam trijumfirao polugom, osiguravši prvu zlatnu medalju za hrvatsku reprezentaciju – u dahu će Lovre koji je još nešto želio istaknuti.


– Ovaj uspjeh predstavlja vrhunac mog 13-godišnjeg truda i ponosno ga dijelim s cijelom nacijom. Ova pobjeda je zajedničko postignuće koje odražava naporan rad i predanost svih uključenih pa tako i mog matičnog kluba JJK Zadar i trenutnog kluba gdje treniram JJK Arrow, rekao je Lovre, prenosi HRT Zadar.