ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

JIU JITSU

Zadranin Leo Žuža: Nastavljam raditi još više i nadati se Svjetskom prvenstvu

Autor: Juraj Vunjak

24.04.2024. 18:19
Zadranin Leo Žuža: Nastavljam raditi još više i nadati se Svjetskom prvenstvu

Foto: JIU JITSU KLUB ZADAR



Leo Žuža iz Jiu jitsu kluba Checkmate Zadar nedavno je na Europskom Jiu Jitsu prvenstvu u Rumunjskoj za kategorije do 16, 18 i 21 godine osvojio drugo mjesto u konkurenciji do 94 kilograma. Žuži je to bio prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske te se u debitantskom izdanju u kategoriji do 21 godine odmah popeo na pobjedničko postolje. Na putu do finala upisao je tri pobjede, a posljednjoj borbi od njega je bolji bio Mateo Matteoni, reprezentativni kolega koji trenira u pulskom Lotusu. Žuža je kazao kako je zadovoljan svojim postignućem, uz napomenu kako »može i treba biti još bolji«.


– S obzirom na to da mi je ovo prvi nastup za reprezentaciju, stvarno sam zadovoljan, uzeo sam srebrnu medalju, no ipak mislim da u budućnosti to može biti i bolje. Što se tiče mojih dojmova, sve je bilo na visokoj razini, imao sam dosta toga za vidjeti i naučiti, od putovanja i organizacije natjecanja, bila je ovo najveća arena u kojoj sam se natjecao – komentirao je Žuža i opisao svoj režim treninga i prehrane.


– Svako popodne putujem autobusom na trening, ili me netko doveze, a u dvorani sam svaki dan do deset sati navečer. Neovisno o tome radimo li kimono, trening snage ili No-gi, od ponedjeljka do petka ja sam tu. Trebam paziti i na prehranu, u pravilu jedem sve, moram kontrolirati unos svega. Što se tiče treninga, najveća opasnost su ozljede, one mogu biti najgori dio sporta. Naravno, treba paziti na sebe i na ostale i slušati svoje tijelo ako mu je potreban odmor. Samo trebam nastaviti raditi i to je to, rezultati će sigurno doći – zaključio je mladi jiu jitsu majstor.




Damir Šalina, trener Zadra, zadovoljan je nastupom svojih mladića, te je najavio Svjetsko prvenstvo, koje predstavlja još veći izazov od Europskog.


– Dojmovi su i više nego dobri, prvi put smo sudjelovali na ovako velikom prvenstvu za kadete i juniore. Zadovoljan sam, moglo je biti i još bolje, ali ovaj put je tako kako je. Možda smo mogli pobijediti i u finalu, ali ovaj put nam je ipak promaknulo. Ako treninzi i pripreme budu ispravni i kvalitetne, Žuža bi mogao ići i na Svjetsko prvenstvo, koje je ipak viša razina. Ostali treneri i ja od naših polaznika tražit ćemo visoke rezultate, kako bismo mogli doći u poziciju za osvajanje medalje – objasnio je Šalina.