Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

VIRTUALNA BICIKLISTIČKA STAZA

U Novalji održan Kids CRO Race

Autor: Portal ZL

27.09.2023. 17:50
U Novalji održan Kids CRO Race

Foto: CRO race

Leona, Teo, Sofia i Erik iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Novalji. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Opatiji biti poznato tko će još imati priliku biti na proglašenju najboljeg ovogodišnjeg sudionika Kids CRO Racea u Zagrebu, koje će se održati 1. listopada.


Leona i Teo pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Sofia i Erik bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 800 metara.


Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.


Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim će natjecateljima i ove godine biti osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima će prolaziti kratku virtualnu stazu. Ona će se, zahvaljujući partneru Rouvy, prikazivati preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke.


Tako će svaki mladi natjecatelj imati svog avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada u kojima je tijekom proteklih šest godina održavanja sudjelovalo više od 2.800 djece.


Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Po prvi puta djeca se uz pomoć roditelja mogu prijaviti i online putem obrasca na poveznici https://crorace.com/kids/.


Dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkuju se kroz šest etapa na utrci dugoj gotovo 1.000 kilometara. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrit će obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika.