Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prijem

Tin Srbić na prijemu kod predsjednika Zorana Milanovića, hrvatski gimnastičar osvojio je nedavno europsko zlato

Autor: Hina

02.05.2023. 15:43
Tin Srbić na prijemu kod predsjednika Zorana Milanovića, hrvatski gimnastičar osvojio je nedavno europsko zlato

Foto: Tin Srbić

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim sportskim uspjesima hrvatske gimnastike, planovima Tina Srbića vezanim uz nova natjecanja, ali i o situaciji u hrvatskoj gimnastici i sportu općenito



ZAGREB  Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u utorak novog europskog prvaka na preči, gimnastičara Tina Srbića te mu čestitao na osvajanju europskog zlata, ali i svim dosadašnjim sportskim uspjesima.


Uz Tina Srbića, na susretu s predsjednikom Milanovićem bili su njegov trener Lucijan Krce te predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, do je uz predsjednika Milanovića bio povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.


Dvadesetšestogodišnji Srbić na nedavnom EP u Antalyiji osvojio je svoju šestu medalju s velikih natjecanja. Uz ovo zlato, ima još dva srebra s europskih prventava (Szczecin 2019, Mersin 2020), zlato i srebro sa svjetskih prvenstava (Montreal 2017, Stuttgart 2019) te olimpijsko srebro (Tokio 2021).




Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim sportskim uspjesima hrvatske gimnastike, planovima Tina Srbića vezanim uz nova natjecanja, ali i o situaciji u hrvatskoj gimnastici i sportu općenito. Prema njihovim riječima, interes djece i mladih za gimnastiku u Hrvatskoj značajno je povećan zahvaljujući brojnim uspjesima hrvatskih gimnastičara zadnjih godina.