Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

KSV Zadar

Sutlović: Vrhunski rezultat Marka Huljeva na 3 m

Autor: Šime Ćurko

09.11.2023. 14:43
Sutlović: Vrhunski rezultat Marka Huljeva na 3 m

Foto: KSV Zadar



Članovi Kluba skokova u vodu Zadar predstavljali su hrvatsku reprezentaciju na natjecanju za juniore i kadete u njemačkom Aachenu. Natjecali su se Marko Huljev, Mikula Miočić, Dolores Benković, Anika Miočić i Petra Boltužić, a s njima su bili treneri Marko Sutlović i Nika Cerovečki.


– Na kraju sezone nastupili smo na jednom od jačih europskih turnira, i ostvarili smo jako dobre rezultate – kaže Sutlović.


U kategoriji juniora Huljev je u finalu s daske 3 m, osvojio je drugo mjesto s čak 512 bodova. U finalu daske 1 m je bio peti (377 bodova).




– To je vrhunsko ostvarenje na 3 m. Ne samo da je to Huljevu osobni rekord, nego i jedan od najboljih rezultata u Hrvatskoj uopće – dodaje Sutlović.


U kategoriji juniora B Mikula Miočić je s daske 3 m kao treći ušao u finale u kojem je bio osmi (317 bodova). U kvalifikacijama s 1 m osvojio je šesto mjesto, a potom je u finalu završio deveti (297 bodova). U kategoriji juniorki B Dolores Benković je u kvalifikacijama s 3 m imala četvrti, a u finalu peti rezultat (267 bodova). S 1 m osvojila je četvrto mjesto u kvalifikacijama i šesto u finalu (267 bodova).


– Mikula je bio odličan, posebno u kvalifikacijama na 3 metra, a Benković je potvrdila norme za reprezentaciju.


Anika Miočić se natjecala među kadetkinjama, te je bila šesta s 1 m (200 bodova) i deseta na 3 m (218 bodova). U kategoriji kadetkinja D Petra Boltužić je imala peti rezultat na 3 m (173) i na 1 m (162).


– Anika i Petra su još uvijek mlađe kadetkinje i ovakva im natjecanja služe za skupljanje iskustva. Osim toga, ostvarile su i dobre rezultate – zaključio je Sutlović


Juniorski sinkro par M. Miočić/Huljev na 3 m je bio treći (222) dok su Boltužić i A. Miočić među sinkro kadetkinjama na 3 m osvojile treće mjesto (158).