Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kuglačka superliga

Oprezno na Grmoščicu

Autor: Šime Ćurko

28.10.2023. 14:31
Oprezno na Grmoščicu

Foto: Luka Jeličić



Kuglače Zadra u šestom kolu Superlige danas (15 sati) očekuje gostovanje u Zagrebu kod Grmoščice. S maksimalnih deset bodova Zadar i Zaprešić su na diobi prvog mjesta, dok je Grmoščica šesta s četiri boda.


– Čeka nas vrlo zahtjevna zadaća kod respektabilne momčadi. Na svojoj kuglani su na vrlo visokoj razini i ne smijemo se opustiti. Grmoščica je nastupila s nama u Slavonskom Brodu na NBC kupu, gdje su pokazali vrlo dobru igru – rekao je Luka Požega, koji je Zadrane pojačao pred početak sezone.


– U prošlom kolu smo odigrali malo slabiju utakmicu protiv Medveščaka, no bitno je da smo uzeli dva boda. Smatram da ako protiv Grmoščice uđemo koncentrirano kao protiv Mertojaka u Splitu, pobjeda bi morala otići na našu stranu – zaključio je Požega. I Csongor Barany očekuje tešku utakmicu




– Svjesni smo da moramo biti koncentrirani od početka do kraja, posebno zbog toga što nam je kuglana donekle nepoznata. Bit će to dobar i zanimljiv susret, nadam se s našom pobjedom na kraju – rekao je Barany.


Najjači adut Grmoščice ove sezone je Damir Fučkar. Nekadašnji član Zadra trenutačno je osmi u redoslijedu najboljih igrača lige.


– Zadar je favorit, ali mi smo domaćini i nadam se da ćemo pružiti dobar otpor. Od Zadra se očekuje pobjeda, dok mi možemo odigrati rasterećeno. Bit će neizvjesno, ali uz nešto sreće možemo ih iznenaditi i pobijediti – rekao je Fučkar.