Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Odlične igre

Trener i kapetan kuglača Zadra Hrvoje Marinović rezimirao dosadašnju sezonu

Autor: Alen Plahinek

19.10.2023. 20:46
Trener i kapetan kuglača Zadra Hrvoje Marinović rezimirao dosadašnju sezonu

Foto: Kuglački klub Zadar



Kuglači Zadra unatoč brojnim nedaćama koje su ih pogodile, najviše proizašle iz zatvaranja kuglane Mocire na kratko vrijeme, dominiraju ovom sezonom. Četiri pobjede u četiri kola Superlige, posljednja protiv Mertojaka u Splitu, jednog od najvećih zadarskih suparnika te trijumf u NBC Kupu i kvalificiranje u Ligu prvaka, zalog su svijetle budućnosti ovog kluba ove sezone. Trener i kapetan momčadi Hrvoje Marinović posebno se istaknuo u susretu s Mertojakom gdje je »skinuo« 706 čunjeva.


– To je moj novi osobni rekord, a i rekord kuglane. Baš sam imao vrhunski nastup, ali treba naglasiti da su svi bili na visokoj razini. Odigrali smo kako se kaže »muški«, svi do jednog. Na kraju dana jedino je bitno da smo pobijedili, pobjeda je dobra, no nema opuštanja. Na toj razini moramo odigrati svaki sljedeći susret. Bili smo svi za jednog, jedan za sve, što se vidjelo u konačnici. Ovaj susret ne znači ništa posebno za prvenstvo, ako posustanemo na sljedećoj prepreci. Važan je svaki susret i svi u momčadi to jako dobro znamo. Zato očekujem da ćemo to potvrditi u subotu protiv Medveščaka – rekao je Marinović, te se osvrnuo na igrači kadar.


Podbrezova? Mogli smo i bolje proći




Zadrani su saznali suparnika u osmini finala Ligi prvaka. Branitelji trećeg mjesta iz prošle sezone, ove će u prvom susretu igrati protiv slovačke Podbrezove.


– Poznajemo Slovake. Oni su višestruki osvajači Lige prvaka i klub s velikom tradicijom. Usudio bih se reći i jedan od najboljih europskih klubova zadnjih 15-ak godina. Ždrijeb nas nije pomazio, oni su vrlo ozbiljni protivnici, mogli smo proći i malo lakše, no u svakom slučaju nisu nepobjedivi. Ništa nije toliko dramatično. Morat ćemo se jako dobro potruditi i pripremiti za njih. Već sam igrao protiv njih, to je bila pobjeda za polufinale Lige prvaka. Te godine smo završili drugi, izgubili u finalu od Szegeda. Nadam se prolasku, ali sigurno neće biti lako – poručio je Marinović.


– Napokon imamo širi roster. Kao treneru sada malo mi je lakše jer mogu »probrati« tko je u boljoj formi, tko se bolje osjeća taj dan. Rezultati govore da smo odlično kliknuli. Naravno, imamo još prostora za uigrati se, ali sve će to doći. Atmosfera u momčadi je odlična i to je najvažnije. Imali smo veliku prepreku na početku sezone zbog situacije s kuglanom, no odlično smo reagirali i odigrali kada je to bilo potrebno – poručio je Marinović, koji je trenutačno treći najbolji igrač lige.


Mnogim sportašima osim obiteljskog utjecaja, veliku ulogu imaju i vanjski utjecaji poput prijatelja ili filmova, no s Marinovićem to nije slučaj.


Hrvoje Marjanović (KK Zadar)

FOTO: Arif Sitnica


– Otac me odveo u kuglanu kad sam bio mali. Krenulo je rekreativno, još su tu bili biljar i stolni tenis, no kuglanje je prevagnulo. Išao mi je otac pokazati nešto novo, nešto drugačije i sve je nekako krenulo. On je bio jedini i utjecaj. Gledao sam film Big Lebowski, ali nije me toliko inspirirao iako imam jasna sjećanja iz filma – kroz smijeh je poručio Marinović te jednom za svagda, za malu kuglačku poduku novinarima, ali i svim ostalima, zaključio:


– Kugla u pravilu nije bačena. Ona je odigrana, može biti i položena, ovisi što se treba odigrati. Ipak, kad malo razmislim može biti i bačena, baš sve zavisi o taktici i što se treba odigrati.


Kako je Marinović i najavio sljedeći izazov Zadranima je peto kolo Superlige, u kojem će u subotu u 13 sati ugostiti Medveščak 1958. Ovaj put bit će domaćini u Mocirama, nakon što su Osijek i Velebit ugostili u Otočcu.


Najbolji igrači Superlige
1. Andrej Kovač (Mertojak) 662.67
2. Alen Kujundžić (Zaprešić) 656.67
3. Hrvoje Marinović (Zadar) 645.50