Četvrtak, 24. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

EP KARATE

Martinac prvak, drugo subotnje zlato Hrvatske

Autor: Hina

11.05.2024. 14:59
Martinac prvak, drugo subotnje zlato Hrvatske

Foto: MISLAV KLANAC



Hrvatski uspjesi na Europskom prvenstvu u karateu, kojem je domaćin Zadar, nastavili su se tijekom subote pa je nakon Anđela Kvesića europski prvak postao Ivan Martinac.


Zlatnu medalju Martinac je osvojio u kategoriji -75kg, a kao i Anđelo Kvesić nešto ranije, tako je i Martinac zadnji korak prema tronu napravio pobjedom protiv talijanskog predstavnika. Martinac je u finalu svladao Danielea De Viva, a Kvesić je završnu pobjedu ostvario protiv Mattea Avanzinija.


Subotnji dan u Zadru iz hrvatskog je kuta počeo osvajanjem brončane medalje Ivana  Kvesića koji je u poluteškoj kategoriji -84kg nadmoćno svladao Španjolca Alejandra Arencona Molinu sa 7-0 u dvoboju za treće mjesto.




Tijekom subote dogodit će se još tri nastupa hrvatskih predstavnika. Za zlato i naslov europske prvakinje borit će se Ema Sgardelli (-50 kg). Dvoboji za brončana odličja slijede za Borana Beraka (-67 kg) i hrvatsku žensku reprezentacija u borbama.


U parakarateu slijede tri hrvatska nastupa za europsko zlato. Zasad su najmanje srebro osigurali Stipe Barić, Daniela Topić i Julija Karadakić.