Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

AK Fortius

Krešimiru Jurici bronca u troskoku

Autor: Šime Ćurko

16.01.2024. 13:39
Krešimiru Jurici bronca u troskoku

Foto: AK Fortius



U atletskoj dvorani na Zagrebačkom Velesajmu održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke. Prvo je to od niza dvoranskih nacionalnih prvenstva s kojima atletičari tradicionalno započinju godinu. Od predstavnika Zadarske županije najbolji rezultat ostvario je Krešimir Jurica, član Fortiusa, koji je u skoku u dalj osvojio treće mjesto, s novim osobnim rekordom (6,31 m).


– Jurica je vrlo zrelo skakao. Iako se prvi put natjecao u znatno starijoj kategoriji to ga nije spriječilo da se pokaže u najboljem svijetlu. Krešo je primarno trebao odraditi dobro skakanje u dvorani, kao uvertiru za mlađe juniorsko prvenstvo i dobro da nije čuo trenera da rezultat nije primaran. Sve nas je ugodno iznenadio, iako smo mi u klubu svjesni da je jako talentiran za skokove i sprint – kaže Edi Stipić, trener Fortiusa.


Uz Juricu za Fortius su nastupile i Miriam Medved na 400 m, te Nina Vrdoljak u utrci na 60 m. Medved je istrčala osobni rekord u dvorani s rezultatom od 58,96 i osvojila osmo mjesto. Vrdoljak je bila sedma kvalifikacijama, s rezultatom 7,96, a za plasman u finale nedostajalo joj je šest stotinki.




– Bolji start i malo bolja forma nedostajali su za bolji rezultat. Ali on za Miriam, pa tako ni za Ninu, na ovom natjecanju nije bio primaran. Bio je to dobar trening za Juniorsko prvenstvo Hrvatske, koje ih očekuje u subotu 20. siječnja. Kad podvučemo crtu bio je ovo baš dobar početak sezone za naš klub – zaključio je Stipić.


Titulom prvakinje Hrvatske okitila se Jana Bujan, nekadašnja članica Fortiusa, koja sada nastupa za zagrebačku Mladost. Bujan je pobijedila u troskoku s rezultatom 11,58. Nastupila je i u skoku u dalj, gdje je bila četvrta (5,90).


S obzirom na to da je ovo natjecanje bilo izborno za reprezentaciju za Tromeč, nastupili su i najbolji seniori izvan konkurencije. Zadranka Paola Borović, članica Dinamo-Zrinjevca, je na troskoku skočila 13,22 m i potvrdila višegodišnju dominaciju u Hrvatskoj u ovoj disciplini.