Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

MEVZA

Hrvatskoj peto mjesto donijelo repasaž

Autor: Šime Ćurko

16.01.2024. 12:41
Hrvatskoj peto mjesto donijelo repasaž

Foto: HOS.HR



Hrvatska muška kadetska (U-18) odbojkaška reprezentacija s dvije pobjede na kraju MEVZA turnira u Zadru, zauzela je peto mjesto i plasirala se u drugi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Nakon uvodna dva poraza (Austrija 0:3 i Izrael 1:3) hrvatski su kadeti, za koje je nastupio i Zadranin Jure Mamić, pobijedili Cipar s 3:0, potom i Mađarsku u utakmici za peto mjesto, s 3:1 (25:17, 22:25, 25:22, 25:19). Hrvatska je u tom dvoboju dominirala na servisu (12-6) i bloku (11-8) te su u konačnici i manje griješila (20-27).


– Nitko ponosniji od mene, ovo je jedna sjajna skupina mladih ljudi kojoj je samo kroz treninge i kasnije utakmice trebalo maknuti strah i nervozu koju su imali jer je malo tko u njih vjerovao. Protiv Cipra su bili odlični, protiv Izraela smo se patili a protiv Austrije bili baš loši. Ali, kada je bilo najvažnije, u zadnjoj su utakmici pokazali karakter i to je ono što me veseli. Dosta se sumnjalo u njih i neka samo zapamte ovaj osjećaj pobjede. Dokazali su kvalitetu i da se u njih isplati ulagati – rekao je Tomislav Mišin, hrvatski izbornik, te zaključio:


– Zahvaljujem svim klupskim trenerima koji su mi bili od velike pomoći jer sam imao premalo vremena za pripreme i upoznavanje, pa je vjerojatno netko i prošao ispod radara. Ovo je za mene uspjeh svih trenera u Hrvatskoj koji se bave muškom odbojkom.