Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Davis cup

Izbornik Davis cup reprezentacije objavio kandidate za susrete u Splitu

Autor: Hina

14.08.2023. 15:26
Izbornik Davis cup reprezentacije objavio kandidate za susrete u Splitu

Foto: Vedran Martić i Borna Ćorić/Foto REUTERS

Dino Prižmić je jedino novo ime na popisu nominiranih



ZAGREB Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić nominirao je sastav za turnir grupne faze finalnog natjecanja, kojem će domaćin biti Split, a u njemu se nalaze Borna Ćorić, Borna Gojo, Ivan Dodig, Mate Pavić i debitant Dino Prižmić.


Taj je sastav Martić najavio i prije više od dva tjedna, kad je u Umagu predstavljen turnir na kojem će od 12. do 17. rujna u dvorani Gripe, uz Hrvatsku, svoje mjesto u četvrtfinalu Davis Cupa tražiti reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Nizozemske i Finske.


Borna Ćorić je kao 16. tenisač svijeta na pojedinačnoj ATP ljestvici trenutačno jedini hrvatski predstavnik u Top 100, a hrvatski “broj 2” od ovog ponedjeljka je Borna Gojo, koji se nalazi na 114. poziciji. U reprezentaciji nema Marina Čilića koji je zbog stanja s operiranim desnim koljenom odustao od nastupa na ljetnoj sjevernoameričkoj turneji i trenutačno je u procesu oporavka. Za par su glavne opcije Ivan Dodig i Mate Pavić, višestruki Grand Slam pobjednici, osvajači olimpijskih odličja i članovi pobjedničke reprezentacije koja je 2018. na gostovanju u Lilleu osvojila srebrni trofej u posljednjoj godini starog formata natjecanja.




Dino Prižmić je jedino novo ime na popisu nominiranih, iako je bio član reprezentacije i u ožujku u Rijeci, ali samo kao sparing partner na treninzima. Povjerenje izbornika Martića dobio je nakon nekoliko odličnih rezultata u ovoj sezoni, među kojima se ističu osvajanje juniorskog Roland Garrosa, četvrtfinale na umaškom ATP turniru i prvi trofej na ATP Challenger Touru koji je u nedjelju osvojio u Banjoj Luci.


Izbornik Martić do početka natjecanja ima mogućnost promijeniti najviše trojicu igrača iz ove nominacije.


Tijekom dana bi svoje nominacije trebali obznaniti i izbornici ostale tri reprezentacije koje će igrati na turniru u Splitu.