Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

VERONIKA ŠOKOTA

Nekadašnja članica AŠK Zadar srebrna u Jeruzalemu

Autor: Paulo Sarić

10.08.2023. 19:57
Nekadašnja članica AŠK Zadar srebrna u Jeruzalemu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL



Riječka bacačica koplja Veronika Šokota koja je do prije godinu i pol nastupala za AŠK Zadar, kada je zbog neadekvatnih uvjeta napustila Donatov grad i vratila se u riječki Kvarner gdje je napravila prve sportske korake, jučer je osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za atletičarke do 20 godina koje se održava u Jeruzalemu.


Nakon što je u srijedu u bacila koplje 52.25 metara i time postavila drugi najbolji rezultat kvalifikacija, mlada atletičarka je u jučerašnjem finalu na stadionu Givat Ram bacila još duži hitac te je s 55.41 metrom došla do druge stepenice na pobjedničkom postolju.


Šokota je u prvoj seriji bacila „skromnih“ 48.62 metra, da bi već u drugom pokušaju prebacila granicu od 53 metra i zasjela na drugo mjesto. Presudnim se pokazala treća serija u kojoj je koplje letjelo još dalje i na koncu se zaustavilo nešto iza 55 metara, što se na koncu pokazalo dovoljnim za srebrnu medalju.




Zlato je pripalo neprikosnovenoj Adriani Vilagoš iz Srbije, dvostrukoj svjetskoj juniorskoj prvakinji i srebrnoj s prošlogodišnjeg seniorskog Europskog prvenstva, čije se koplje zaustavilo na 58.38 metara, dok je broncu oko vrata stavila mlada Mađarica Fanni Kövér s koja je bacila 53.09 metara.


Četvrta je bila još jedna Hrvatica, članica AK Dinamo Zrinjevac, Vita Barbić čiji se hitac zaustavio na 50.36 metara.


Rezultati
Zlato: Adriana Vilagoš
Srebro: Veronika Šokota
Bronca: Fanni Kövér
BROJKA
55.41
metar dobacila je Šokota u Jeruzalemu