Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Europska liga košarkaša

Hrvatski odbojkaši izgubili i treću utakmicu u skupini Europske lige, osvojili su dva seta u Skoplju

Autor: Hina

04.06.2023. 06:42
Hrvatski odbojkaši izgubili i treću utakmicu u skupini Europske lige, osvojili su dva seta u Skoplju

Foto: Foto Hrvatski odbojkaški savez

Bez obzira na loš start u ovo natjecanje, hrvatski odbojkaši imaju zajamčen nastup na završnom turniru četiri najbolje reprezentacije kao domaćin, a igrat će se u Zadru



SKOPLJE  Hrvatski odbojkaši izgubili su i treću utakmicu u skupini B Europske zlatne lige, a bolji od njih bili su reprezentativci Sjeverne Makedonije koji su ih svladali s 3-2 (25:17, 25:22, 22:25, 29:31, 16:14) poslije dva sata i 11 minuta velike borbe u skopskoj dvorani Boris Trajkovski.


Hrvatska je bila na rubu velikog preokreta od 0-2 u setovima, ali je domaća reprezentacija imala više preciznosti, a ponešto i sreće u odlučujućem, petom setu, nakon što su Makedonci u četvrtom propustili tri meč-lopte.


U petom setu je domaća momčad više puta imala tri poena prednosti, da bi hrvatski odbojkaši izjednačili na 12-12. No, do meč-lopte nisu stigli. Ono što Makedonci nisu napravili u četvrtom setu, jesu u petom, kad su iskoristili ukupno petu meč-loptu.




U drugom dvoboju u ovoj skupini Ukrajina je s 3-0 (21, 21, 23) slavila na gostovanju u Belgiji.


Ukrajinci su prvi u skupini s maksimalnih devet bodova i bez izgubljenog seta. Sjeverna Makedonija s pet bodova drži drugo mjesto, a Belgija je treća s tri boda. Na zadnjem mjestu je Hrvatska s jednim bodom osvojenim u Skoplju.


Bez obzira na loš start u ovo natjecanje, hrvatski odbojkaši imaju zajamčen nastup na završnom turniru četiri najbolje reprezentacije kao domaćin, a igrat će se u Zadru.