ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Billie Jean King Cup

FOTO U Guvernerovoj palači održan ždrijeb: Petra Martić i Eva Lys otvaraju dvoboj na Zametu

Autor: Zlatko Horvat

10.11.2022. 15:00
FOTO U Guvernerovoj palači održan ždrijeb: Petra Martić i Eva Lys otvaraju dvoboj na Zametu

Foto: V. KARUZA

Ne znam puno o Evi Lys, nisam je nikad gledala, ali Ana Konjuh je igrala s njom prošlog tjedna i bit će dovoljno informacija - kaže Petra Martić



RIJEKA  Petra Martić otvorit će dvoboj protiv Njemačke u “play-offu” Billie Jean King Cupa, koji se u petak i subotu igra u centru Zamet. Njena suparnica bit će Eva Lys, 20-godišnja igračica rođena u Kijevu. U drugom meču sastaju se Donna Vekić i prva njemačka igračica Jule Niemeier.


Odlučeno je to ždrijebom u Guvernerovoj palači. U nazočnosti predsjednice HTS-a Nikoline Babić i predsjednika Njemačkog teniskog saveza Dietloffa vin Arnima, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj izvukla je kuglicu s imenom Eve Lys, što je značilo da će ona i Petra Martić prve na teren u petak u 14 sati.


V. KARUZA


– Ne znam puno o Evi Lys, nisam je nikad gledala, ali Ana Konjuh je igrala s njom prošlog tjedna i bit će dovoljno informacija – kaže Petra Martić.




– Zadovoljna sam, konačno je reprezentacija kompletna. Pred nama je težak dvoboj, u kojem će svaki meč biti težak. Nadam se da će uz podršku s tribina naše cure pokazati koliko vrijede, a gledatelji uživati – rekla je Iva Majoli.


Njemački izbornik Rainer Schüttler smatra da su šanse 50:50 posto.


– U petak nas čekaju dva velika meča, vrlo teška. Hrvatice su u dobroj formi, ali i mi smo imali odličan tjedan. Dobro smo trenirali kroz tjedan i sve djevojke su zdrave – rekao je Schüttler.


Raspored

Petak (16): Martić – Lys, Vekić – Niemeier.


Subota (14): Martić – Niemeier, Vekić – Lys, Konnjuh/Martić – Friedsam/Siegemund.

Foto


Ždrijeb Billie Jean King Cupa uoči susreta Hrvatske i Njemačke


avatar

Snimio: Vedran Karuza


10.11.2022. 15:10
















Galerija

Foto: Vedran Karuza