Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Svjetski skijaški kup

Filipa Zubčića danas čeka slalomski nastup, uz njega nastupit će još trojica hrvatskih skijaša

Autor: Hina

03.03.2024. 08:05
Filipa Zubčića danas čeka slalomski nastup, uz njega nastupit će još trojica hrvatskih skijaša

Foto: Filip Zubčić/Foto REUTERS

Bit će zimski dan, novih 20-ak centimetara snijega. Ali, to su naši uvjeti. Neće biti lako, ali mi to volimo - kaže Zubčić



ASPEN  “Ovo šesto mjesto sigurno će mi biti dobar vjetar u leđa za kraj sezone”, rekao je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nakon veleslalomske utrke Svjetskog kupa u Aspenu.


Na istom mjestu, dan ranije, Zubčić je zauzeo 15. mjesto, dok je u subotu bitno popravio skijanje i nakon sedmog mjesta u prvoj vožnji na kraju završio kao šesti. Novu je veleslalomsku pobjedu ugrabio nezaustavljivi Švicarac Marco Odermatt koji je dobio svih devet veleslaloma ove sezone, a ujedno u toj disciplini ima dvanaest pobjeda u nizu.


„Jako sam sretan zbog ovog rezultata, šesto mjesto je dobro i skupio sam, što je bilo jako važno, dosta bodova. Imao sam nešto slabije rezultate u posljednje vrijeme pa i to 15. mjesto dan ranije, tako da sam apsolutno zadovoljan. Utrka je bila teška, postavka je bila ravna što mi baš ne odgovara, ali sve je na kraju ispalo dobro. Nisam se bojao, to nema smisla, jer ako se bojiš onda se ne moraš ni natjecati“, rekao je Zubčić nakon šestog mjesta te je trenutačno na drugom mjestu redoslijeda u veleslalomu.




„Ovaj rezultat je svakako dobrodošao i za nedjeljni slalom u kojem osim mene nastupaju još trojica Hrvata. Svi četvero smo opet na stazi. Bit će zimski dan, novih 20-ak centimetara snijega. Ali, to su naši uvjeti. Neće biti lako, ali mi to volimo“, zaključio je Zubčić.