Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Svjetski kup u veslanju

Braća Sinković i braća Lončarić u repesažu, Martin u četvrtfinalu Svjetskog kupa

Autor: Hina

12.04.2024. 16:30
Braća Sinković i braća Lončarić u repesažu, Martin u četvrtfinalu Svjetskog kupa

Foto: Valent i Martin Sinković/Foto PIXSELL

Pobijedili su nas aktualni svjetski prvaci. Dobro je za početak sezone, definitivno nam nedostaje još brzine i tempa - rekao je Valent SinkovićVARESE Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su drugo mjesto u kvalifikacijama dvojca bez kormilara na utrci Svjetskog kupa koji se održava u talijanskom Vareseu.


Braća Sinković su odlično startala, međutim na polovici staze su pali na drugo mjesto iza aktualnih svjetkih prvaka Švicaraca Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha i do kraja utrke nisu se uspjeli vratiti na vrh.


Na koncu su Švicarci osvojili prvo mjesto s rezultatom 6:33.32, dok su Martin i Valent Sinković zaostali 3.73 sekunde. Treće mjesto osvojila je talijanska posada Davide Comini i Giovanni Codato sa 5.51 sekunde zaostatka za vodećima.
Švicarci su prvim mjestom izborili direktan plasman u finale, dok će Sinkovići u subotu nastupiti u repesažu u kojem će imati još jednu priliku za ulazak u A finale.


“Pobijedili su nas aktualni svjetski prvaci. Dobro je za početak sezone, definitivno nam nedostaje još brzine i tempa. Znamo na čemu trebamo raditi, sutra je repesaž i odmah ćemo pokušati popraviti neke stvari,” rekao je Valent Sinković.


“Došli smo vidjeti gdje smo, već sada znamo otprilike. Isto tako znamo gdje nam je mjesto za napredak i idemo dalje raditi,” dodao je Martin Sinković.


Bez direktnog plasmana u finale ostala su i braća Anton i Patrik Lončarić osvojivši četvrto mjesto u svojoj skupini dvojca na pariće. Slavili su Talijani Luca Rambaldi i Matteo Sartori s vremenom 6:19.08, dok su Lončarići imali skoro 20 sekundi zaostatka. Novu priliku imat će u subotu u repesažu.


U Vareseu nastupa i Damir Martin u samcu. U drugoj kvalifikacijskoj skupini osvojio je prvo mjesto s rezultatom 7:02.24 izborivši plasman u četvrtfinale.


Svjetski kup u Vareseu, koji okuplja više od 450 sportaša iz 34 zemlje, predstavlja prvi veliki test ove olimpijske sezone, s obzirom na to da je do Olimpijskih igara u Parizu 2024. preostalo manje od 110 dana.