Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Billie Jean King Cup

Donna Vekić zbog ozljede neće igrati protiv Njemačke, zamjenit će je Petra Marčinko

Autor: Hina

11.11.2022. 13:52
Donna Vekić zbog ozljede neće igrati protiv Njemačke, zamjenit će je Petra Marčinko

Foto: Petra Marčinko/Foto PIXSELL

Donna je pokušala jutros trenirati i željela je nastupiti, no nakon pregleda i konzultacija s liječnikom reprezentacije pokazalo se da joj ozljeda neće dopustiti igranje - rekla je Iva MajoliNekoliko sati uoči početka susreta doigravanja u Billie Jean King Cupu između Hrvatske i Njemačke došlo je do promjene u hrvatskom sastavu u kojem je ozlijeđenu Donnu Vekić zamijenila 16-godišnja Petra Marčinko, 196. na pojedinačnoj WTA ljestvici.


“Donna je pokušala jutros trenirati i željela je nastupiti, no nakon pregleda i konzultacija s liječnikom reprezentacije pokazalo se da joj ozljeda neće dopustiti igranje. Vratila joj se ozljeda koju je vukla cijelu godinu: tiče se koljena i stopala. Stvari su se opet pogoršale. Nažalost, mora pauzirati sljedećih nekoliko tjedana i neće moći igrati ni protiv Njemačke”, rekla je izbornica Iva Majoli.


Tako će u drugom meču dana Petra Marčinko igrati protiv prve igračice njemačke reprezentacije Jule Niemeier, od koje je izgubila i prošle i ove godine na Zagreb Ladies Openu.  Petri, koja će u prosincu navršiti 17 godina, to neće biti debitantski nastup, jer je proljetos nastupila u Antalyji na turniru Prve skupine i ostvarila četiri pobjede u jednako toliko pojedinačnih mečeva.
“Petra je uvijek spremna. Od prvog dana je nasmijana i pozitivna, naravno da se veseli što je uopće dio reprezentacije. Krenut ćemo u najjačem sastavu s prvom igračicom Petrom Martić, a vjerujem i u našu mladu Petru Marčinko. Izvlačila je mečeve u Antalyji, pokazavši veliku zrelost. Ona će u budućnosti sigurno biti lider ove reprezentacije, tako se i postavlja što mi je osobito drago. Neka igra slobodno, svi smo tu, dat ćemo sve od sebe i kao ekipa. Vjerujem i dalje u pobjedu protiv Njemačke”, dodala je Majoli.


Program u dvorani Zamet počinje u 16 sati dvobojem Petre Martić i Eve Lys.