Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

United Cup

Hrvatska mješovita teniska reprezentacija saznala suparnike u skupini na United Cupu u Australiji

Autor: Hina

10.11.2022. 11:11
Hrvatska mješovita teniska reprezentacija saznala suparnike u skupini na United Cupu u Australiji

Foto: Borna Ćorić i reprezentativni suigrači /Foto REUTERS

Hrvatsku reprezentaciju na United Cupu prema ATP stranici, činit će Borna Ćorić (ATP-26.), Borna Gojo (ATP-145.) i Matija Pecotić (ATP-386.), Petra Martić (WTA-39.), Donna Vekić (WTA-69.), Tara Wurth (WTA-187.) i Petra Marčinko (WTA-194.)ZAGREB  Hrvatska teniska reprezentacija sudjelovat će na United Cupu od 29.prosinca do 8. siječnja u Australiji, a bit će u skupini s Francuskom i Argentinom, objavio je ATP u četvrtak na svojim službenim stranicama.


Hrvatsku reprezentaciju na United Cupu prema ATP stranici, činit će Borna Ćorić (ATP-26.), Borna Gojo (ATP-145.) i Matija Pecotić (ATP-386.), Petra Martić (WTA-39.), Donna Vekić (WTA-69.), Tara Wurth (WTA-187.) i Petra Marčinko (WTA-194.)


Petnaest milijuna dolara vrijedan United Cup igrat će se u Brisbaneu, Perthu i Sydneyu. Okupit će 18 mješovitih timova iz isto toliko zemalja, a svaki će tim činiti četiri tenisačice i četiri tenisača.
Francusku reprezentaciju predvodit će četvrta tenisačica svijeta Caroline Garcia koja je pobijedila na WTA završnici u Fort Worthu, a osim nje tu su još  Arthur Rinderknech, Adrian Mannarino, Manuel Guinard, Edouard Roger-Vasselin, Alize Cornet, Leolia Jeanjean i Jessika Ponchet. Argentinsku reprezentaciju čine Diego Schwartzman, Francesco Cerundolo, Federico Coria i Andres Molteni, Nadia Podorski, Maria Carle i Paula Mormaechea.


Prva tenisačica svijeta Iga Swiatek predvodit će Poljsku, dok če drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal predvoditi Španjolsku, objavili su organizatori ovog novog natjecanja koje služi kao priprema za Australian open.


ATP navodi kako je sudjelovanje igrača podložno promjenama.


Posljednje dvije preostale zemlje (jedna ATP i jedna kombinirana prijava) bit će određene u ponedjeljak, 21. studenog, na temelju ljestvica objavljene tog datuma.


Reprezentacije će biti podijeljene u po dvije skupine s po tri tima. U svakoj skupini igrat će se dva meča u muškoj konkurenciji, dva u ženskoj i jedan mješoviti par. Pobjednik svake skupine kvalificirat će se u finalnu fazu.


Sastav skupina za United Cup:


Perth


Skupina A: Grčka, Belgija, ?


Skupina F: Francuska, HRVATSKA, Argentina


Sydney


Skupina C: SAD, Njemačka, Češka


Skupina D: Španjolska, Australija, Velika Britanija


Brisbane


Skupina B: Poljska, Švicarska, ?


Skupina E: Italija, Brazil, Norveška