Subota, 26. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

EP KARATE U ZADRU

Anđelo Kvesić i Ivan Martinac europski prvaci u karateu

Autor: Portal ZL

11.05.2024. 17:05
Anđelo Kvesić i Ivan Martinac europski prvaci u karateu

Foto: Hrvatski karate savez



Anđelo Kvesić osvojio je naslov europskog prvaka u karateu u teškoj kategoriji (+84 kg). U susretu za naslov svladao je Talijana Mattea Avanzinija 6-2. Iako je Anđelo nadmoćno krenuo, borba je odlučena u drugom dijelu finalnog nastupa. Stariji Kvesić sada ima osam medalja s EP, četiri pojedinačne i četiri ekipne, ukupno 14 s velikih natjecanja.


Prvi put europsku seniorsku medalju, te naslov europskog prvaka osvojio je Ivan Martinac (-75 kg). U finalu bolji od još jednog talijanskog natjecatelja Danielea de Viva 4-0. Martinac je odigrao sjajan finale, kao da je već godinama u nizu završnica Europskih ili Svjetskih prvenstava u pojedinačnoj konkurenciji.


Ivan Kvesić nadmoćno je osvojio brončanu medalju u poluteškoj kategoriji (-84 kg). U susretu za broncu pobijedio je Španjolca Alejandra Arencona Molinu sa 7-0.




Danas još za zlato Ema Sgardelli (-50 kg), a u meču za broncu – Boran Berak (-67 kg) i hrvatska ženska reprezentacija u borbama protiv Turske.


Daniela Topić zlatna je u parakarateu za osobe s intelektualnim poteškoćama, Stipe Barić osvojio je srebro. Sutra u finalu sportaša u invalidskim kolicima nastupa Julija Kardakić.