ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

EP U JEDRENJU

Osrednji dan hrvatskih posada

Autor: Alen Plahinek

10.11.2023. 12:39
Osrednji dan hrvatskih posada

Foto: Prow Media



Iz Vilamoure nakon drugog dana natjecanja ne dolaze baš najbolje vijesti. Braća Šime i Mihovil Fantela imali smo malo slabiji natjecateljski dan koji ih je unazadio u ukupnom poretku. Sestre Mihaela Zjena i Marija Anđela De Micheli Vitturi također su odradile osrednji dan te su i one pale u poretku.


Braća Fantela na prvom prolazu prve utrke iznenađujuće su bili tek 24. od 29. posada koliko je krenulo sa starta te su se morali probijati kroz ostatak utrke. Na polovici utrke bili su 22., a onda je između drugog i trećeg prolaza savršeno pogođena putanja te su se digli za šest mjesta. U posljednjoj četvrtini utrke napredovali su još tri i završili kao 13. I u drugoj utrci Fantele su se mučili na startu, gdje su opet nakon prvog prolaza biloi malo niže u poretku, 10., te su tijekom ostatka staze morali nadoknađivati pozicije. Uspjeli su tako dojedriti do petog mjesta nakon druge utrke. U trećoj utrci problem se dogodio u drugoj četvrtini utrke, gdje su hrvatski jedriličari pali na 25. mjesto i utrka je praktički bila izgubljena. Na kraju su završili 23.


U ukupnom poretku Fantele kada se za sada sve zbroji i oduzme, nalaze na 23. mjestu, odnosno 18. što se tiče europskih posada.




Kasnije tijekom poslijepodneva na ocean su izašle jedriličarke, a u »žutoj« skupini bile su sestre De Micheli Vitturi. One su u prvu od tri utrke sjajno krenule, na prvom prolazu bile 15., no drugu su dionicu odradile slabije i točno na pola utrke bile su 22. U trećoj pak su dionici ponovno odjedrile bolje te na mjerenju vremena bile 19., ali ponestalo je koncentracije za kraj i završile su 24.


Drugu i treću utrku Splićanke su odradile bez prevelikih »koškanja« u poretku. U drugoj su nakon prvog prolaza bile 26., a u finiš ušle kao 25., dok su u trećoj gotovo od samog starta do finiša držale 22. poziciju. Posljednju su utrku dana De Micheli Vitturi završile na 24. mjestu, iako je tu bilo oscilacija. U drugoj su dionici došle do 20. pozicije, zatim u trećoj su pale na 25., no u konačnici uspjele nadoknaditi jedno mjesto.


U ukupnom poretku nakon pet utrka sestre su 49., odnosno 37. kada se gledaju europske reprezentacije.