Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Službeno priopćenje

Osijek smijenio Borimira Perkovića

Autor: Hina

22.04.2023. 17:53
Osijek smijenio Borimira Perkovića

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell



Nakon svega sedam utakmica za kormilom hrvatskog nogometnog prvoligaša Osijeka, Borimir Perković više nije trener momčadi sa stadiona Gradski vrt.


“Osijek i gospodin Perković su dogovorili sporazumni prekid suradnje, a Klub će o imenovanju novog trenera pravovremeno obavijestiti javnost,” poručili su iz Osijeka.


Perković je već treći trener koji je ove sezone dobio otkaz u Osijeku nakon Nenada Bjelice i Renea Pomsa. Vodio je momčad na sedam utakmica ostvarivši četiri remija i tri poraza.




“Mogu samo zahvaliti Borimiru Perkoviću na predanosti, energiji i naporima koje je uložio u proteklom periodu, zajedno sa svojim stožerom, kako bismo pokušali zaustaviti negativan niz. Nažalost, nismo u tome uspjeli i morali smo se okrenuti traženju drugih rješenja kako bismo pokušali izazvati pozitivan šok u momčad i spasiti sezonu koja je od prvog dana krenula u krivom smjeru,” rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.


Od Osijeka se oprostio i sad već bivši trener Perković.


“Hvala svima u Klubu na povjerenju koje su mi ukazali, otkada sam se počeo baviti trenerskim poslom imao sam želju postati trener Osijeka jer sam ovdje proveo prekrasne igračke dane i zbog toga mi je posebno žao što ova priča nije sretno završila. S moje strane nema ljutnje, sedam utakmica smo bili bez pobjede, bili smo rezultatskoj krizi iako mislim da nismo imali krizu igre. Drago mi je što su se tu pojavili i neki mladi igrači koji su pokazali talent i motiviranost, unijeli dašak dobre energije u momčad i nadam se da će to biti put kojim će Osijek ići. Klubu želim svu sreću u nastavku sezone,” rekao je Perković na oproštaju.


Osijek je trenutačno peti sa 39 bodova, Slaben Belupo na četvrtoj poziciji ima bod više, dok je treća Rijeka sa 41 bodom. Prve dvije pozicije drže Dinamo sa 66 i Hajduk sa 54 boda.