Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Finale u ponedjeljak

Vrcić, Pukštas i Hrgović odveli Hajduk u finale juniorske Lige prvaka!

Autor: Alen Plahinek

21.04.2023. 19:56
Vrcić, Pukštas i Hrgović odveli Hajduk u finale juniorske Lige prvaka!

Foto: Pixsell



Juniori splitskog Hajduka plasirali su u finale juniorske Lige prvaka. Za novi povijesni uspjeh splitskog kluba najzaslužniji su Vrcić, Pukštasa i Hrgović koji su tresli mrežu juniora Milana. Konačni rezultat bio je 3:1.


Hajduk je bolje otvorio susret, bez imalo lažne skromnosti bili su ti koji su kontrolirali igrali i udarali tempo, no 29 minuti prvu veliku šansu kreirali su juniori Rossonera. Buljan je odličan udarac izbacio u korner iz kojeg Talijani ponovno vrlo ozbiljno zaprijetili, no nakon nove sjajne reakcije Buljana, greda spašava Hajduk. Krajem prvog poluvremena Brajković je nakon što je dugo vukao loptu s 20-ak metara prizemno pucao pokraj desne vratnice.
U 51.minuti neumorni Brajković je uspio stići dugu nepreciznu loptu poslanu iz svoje posljednje linije,  1 na 1 slomio je  svojeg čuvara, prizemno ubacio, a na suprotnoj strani naletio je Jere Vrcić koji zakucava i baca nekoliko tisuća Hajdukovih navijača u trans.
Mali Rossoneri ubrzo su ozbiljnije priprijetili udarcem s 20 metara, međutim smireno je to uhvatio Borna Buljan. Novu izvrsnu intervenciju imao je Buljan svega nekoliko minuta kasnije kada je El Hillali ostao sam nakon ubacivanja. Nastavio je Milan s velikim pritiskom, zagospodarili su terenom, a najbliže pogotku su bili u 63 minuti. Nakon kornera sjevnuo je poluvolej prema Hajdukovom golu, a Hrgović je očistio s gol linije.
Sav pritisak Milana otišao je u vjetar u 68. minuti. Nakon Brajkovićevog ubačaja iz kuta najviši u skoku na prvoj vratnici bio je Rokstas Pukštas i zabio za ludnicu u Ženevi.  Točku na i stavio je Hrgović u 77. minuti kada je iskoristio grešku Milanovog stopera i poentirao u “malo mrežicu” za ogromnih 3:0.
Utješni pogodak za Rossonere zabio je Zeroli u 81.minuti, nakon što je ostao sam na rubu 16-erca i silovito pucao. Nastavio je nakon tog pogotka Milan s pritiskom, no nisu uspjeli zabiti i zakomplicirati završnicu.


“Bili tići” tako odlaze u finale juniorske Lige prvaka koju će igrati u ponedjeljak protiv AZ Alkmaara.