Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

La Liga

Ante Budimir dvostruki strijelac u pobjedi protiv Betisa

Autor: Hina

22.04.2023. 16:22
Ante Budimir dvostruki strijelac u pobjedi protiv Betisa

Foto: Getty Images



Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir postigao je dva pogotka za Osasunu koja je u subotu pred svojim navijačima svladala seviljski Betis sa 3-2 (3-1).


Za samo 11 minuta od prvog sučevog zvižduka Budimir je dvaput zatresao mrežu, a oba puta mu je asistirao Kike Barja. Na njegovo dodavanje u šestoj minuti hrvatski reprezentativac je odlično utrčao, izbjegao zaleđe i sa šest metara pospremio loptu u mrežu. U 11. minuti Kike Barja je ubacio na peterac, a Budimir glavom poslao loptu u mrežu.


Juan Miranda je u 16. minuti smanjio zaostatak Betisa, da bi Jon Moncayola u 41. minuti ponovno odveo Osasunu na dva gola prednosti. Guido Rodriguez je u 70. minuti donio nadu Betisa, ali je njegovim pogotkom gostujuća momčad samo ublažila poraz.




Ante Budimir je igrao do 81. minute, kad je zamijenjen i ispraćen gromoglasnim pljeskom domaćih navijača.


Osasuna je 11. pobjedom u sezoni došla do 41 boda i privremeno zaposjela osmo mjesto. Betis je sa 48 bodova ostao peti s tri boda manje i utakmicom više od četvrtoplasiranog Real Sociedada. Vodeća Barcelona ima 73 boda, 11 više od drugoplasiranog Real Madrida.