Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KUP HRVATSKE

Osijek preokretom slavio u Kutjevu za kojega je zaigrao – gradonačelnik!

Autor: Hina

26.09.2023. 17:47
Osijek preokretom slavio u Kutjevu za kojega je zaigrao – gradonačelnik!

Foto: PIXSELL



U utorak su osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa izborili Rijeka i Osijek, koji su slavili na gostovanjima te Cibalia koja je pobijedila na domaćem terenu. Rijeka je bez ikakvog stresa prošla gostovanje u Novskoj gdje je pobijedila tamošnji Libertas 9-0. Pola sata igre bilo je dovoljno gostima za četiri pogotka i rješavanje svih dvojbi.


Dva pogotka je u tom uvodnom periodu postigao Momo Yansane, novo pojačanje kluba s Rujevice.


On je bio strijelac u 4. i 30. minuti, dok su još zabijali Veldin Hodža u 14. i Franjo Ivanović u 18. minuti. U drugom poluvremenu u strijelce su se za Rijeku upisivali Alen Grgić, još jednom Ivanović, Bruno Bogojević, Niko Janković i Danilo Veiga.




Osijek je s 4-1 pobijedio četvrtoligaša Kutjevo u gostima premda je Kutjevo povelo golom Karla Antunovića u 19. minuti. Do kraja prvog dijela Osijek je preokrenuo rezultat, za 1-1 je pogodio Kristijan Lovrić u 28., a Mijo Caktaš za 2-1 u nadoknadi. U nastavku je sve zaključeno golovima Slavka Bralića i Ramona Miereza u 53. i 92. minuti.


Izdvojimo kako je za domaćina, tijekom drugog dijela, zaigrao Josip Budimir, inače gradonačelnik Kutjeva.


Vrlo lako osminu finala je izborila Cibalia koja je kao domaćin svladala nekada ugledni Zagreb 6-0. Filip Lišnić je postigao dva pogotka za Vinkovčane, dok su po jedan pogodak dodali Karlo Miljanić, Jurica Bajić i Leon Marković.


U srijedu se igraju preostale utakmice šesnaestine finala, a sastaju se Ponikve – Dinamo, Dugo Selo – Lokomotiva, Zagora – Istra 1961, Radnik Križevci – Šibenik, Zagorec – Gorica, Croatia Zmijavci – Rudeš, Vukovar 1991 – BSK, Karlovac 1919 – Jaska, Jadran Poreč – Oriolik i Jadran Luka Ploče – Belišće.


Ranije su osminu finala osigurali Hajduk koji je pobijedio Omladinac Gornju Vrbu 6:0, dok je Slaven Belupo svladao Moslavinu 4:2.