ponedjeljak, 13. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

TENIS

Održan sedmi Funimation TK Borik Open

Autor: Alen Plahinek

11.10.2023. 11:29
Održan sedmi Funimation TK Borik Open

Foto: TK BORIK



Zadarski teniski klub Borik sedmi put organizirao je Funimation TK Borik Open, u suorganizaciji Hrvatske unije tenisača. Bio je ovo jedan od dva turnira HUT-a koja se održavaju u Zadru. Od detaljima porazgovarali smo s Tonijem Dujmenovićem, predsjednikom TK Borik.




– Imali smo 140 tenisača i tenisačica u pojedinačnim konkurencijama i parovima, te njih 20 koji su igrali samo parove, dakle ukupno 160 ljudi je prošlo kroz naše terene na ovom turniru, što je maksimum kada zbrojimo naše kapacitete. Odigrano je 15 kategorija, koje su posložene prema starosnoj dobi. Kao organizatori prezadovoljni smo turnirom, vrijeme nas je poslužilo, bilo je idealno za tenis, koliko sam dobio povratnih informacija od natjecatelja, iznimno su zadovoljni svime u našem gradu i već krećemo u pripremu novog turnira ove razine u travnju sljedeće godine. Ono što me žalosti, kao organizatora i tenisača, sudjelovalo je jako malo Zadrana – rekao je Dujmenović.


HUT funkcionira na principu okupljanja veterana, bivših profesionalaca, poluprofesionalaca i rekreativaca objedinjenih u jednu uniju, pod čijim pokroviteljstvom se organiziraju turniri.


– Naš turnir i onaj u Makarskoj najjači su u sklopu ovog natjecanja, dakle naši turniri donose najviše bodova, 1500, za rang-ljestvice. HUT organizira 90-100 turnira godišnje, stoga nam je čast, ali i imperativ i dalje raditi ovako kvalitetno i napredovati. Ova priča već je dobrano zakotrljana tako da je svake godine sve veći odaziv za turnire, što je pozitivna stvar. Već neko vrijeme sam dio organizacije, tako da mogu potvrditi da se radi o vrlo kvalitetnom projektu. Poanta je bila da se teniski veterani mogu družiti, zabavljati, ali igrati i natjecati se – objasnio je Dujmenović.