Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Marin Oršulić

Odlučuje fizička sprema i karakter naših igrača

Autor: Šime Ćurko

06.03.2024. 10:40
Odlučuje fizička sprema i karakter naših igrača

Foto: Mate Komina



Nakon poraza, tada trećeg u sezoni, u gostima od Hrvatskog viteza (1:0) u 10. kolu Treće NL Jug, nogometaši Zadra u sljedećih sedam utakmica upisali su šest pobjeda i jedan remi. U zadnjem nastupu momčad sa Stanova na domećem je terenu s 3:2 svladala Neretvu u dvoboju u kojem se, budući da su gosti dvaput vodili, i bod činio poželjnom opcijom. Na kraju je Mihovil Šutalo, koji je ove zime stigao iz Hrvatskog dragovoljca, u drugoj minuti sjajnim pogotkom postavio konačnih 3:2.


– Lopta mi je dobro sjela, ušla je na pravo mjesto i od svega su najvažnija tri boda po teškom terenu. Karakterna smo ekipa, nismo odustajali, ovo je sve plod odličnih priprema. Atmosfera u momčadi je super, idemo po naslov – rekao je Šutalo.


Marin Oršulić, trener Zadra, mogao je odahnuti nakon što je njegova momčad izbjegla (još) jedan potencijalni domaći kiks.




– Ne tražim alibi u teškom terenu, jer smo mi radna ekipa, ali mi je žao što u takvim uvjetima ne možemo do kraja pokazati našu pravu vrijednost. Protiv Neretve smo bili bolji točno za taj jedan gol – rekao je Oršulić, koji nije oduševljen izvedbom njegove momčadi protiv Metkovaca.


– Možemo puno bolje. Ono što me raduje jest to da smo i s takvom igrom stigli do tri boda. Utakmica je bila jako slična onoj protiv Primorca iz prvog dijela sezona kada smo na Stanovima izgubili 2:1.


Za Oršulića utakmicu je odlučila individualna kvaliteta njegove momčadi.


– Ta kvaliteta nam daje mogućnost ubaciti igrače s klupe koji imaju potencijal preokrenuti utakmicu. Ovaj put je to bio Šutalo, i zato ne smatram nekim svojim posebnim potezom to što sam u igru uveo igrača koji je zabio odlučujući gol. Ili, uzmimo situaciju u Ivanbegovini u prošlom kolu. Teren je bio užasan i to ne odgovara našem Brunu Grgiću, a riječ je igraču koji jako dobro napreduje. Bio je najbolji na pripremnom turniru u Gabeli i on je bogatstvo ovog kluba. Ušao je Ante Vukadinović jer nam je trebala skok igra i zabio dva gola. Dok su tereni ovakvi kakvi jesu najvažnije je fizička priprema momčadi i karakter igrača – podvukao je Oršulić. U 18. kolu Zadar očekuje gostovanje kod Sloge u Mravincima.