Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

treća nl jug

Odlični Vitez, Primorcu bod, potop Zadra

Autor: Šime Ćurko

04.09.2023. 13:53
Odlični Vitez, Primorcu bod, potop Zadra

Foto: Luka Jeličić



Hrvatski vitez Posedarje u drugom kolu Treće nogometne lige Jug pobijedio je jučer u Mravincima Slogu i tako nakon prvih 180 minuta u sezoni drži vrh ljestvice budući da jedini ima šest bodova. Tri boda Posedarcima donio je Vlatko Kralj pogotkom u 20. minuti.


Za razliku od HV-a Zadar je nastavio tamo gdje je lani stao, a to su porazi na gostovanjima. Nakon što je u prvom kolu izgubila 6:1 u Posedarju, Neretva se protiv Zadra već u 22. minuti povela 2:0 i praktično riješila utakmicu.


Premda je sezona tek počela ono što je Zadar pokazao u Metkoviću ostavlja ozbiljnu sumnju u mogućnosti ove momčadi, koja je potpuno nova u odnosu na lani. Nastave li s ovakvim izdanjima na Stanovima će se od titule moći pozdraviti i prije nego dočekaju duge rukave.




To uostalom pokazuje iskustvo iz prethodne dvije sezone, u kojima je Zadar rezultatski podbacio zahvaljujući skromnim izvedbama na gostovanjima.


Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Junak i Primorac u Sinju. Do 54. minuti je bilo 0:0, kada je Mrkić doveo Biograjce u vodstvo da bi domaćini za samo 17 minuta postigli tri gola i imali otvoren put prema osvajanju tri boda.


Međutim, igrači iz Kraljevskog grada su uspjeli spasiti bod nakon što je Mrkić ponovno bio strijelac u 80. minuti, a za 3:3 pogodio je Stefan Lazarevski iz jedanaesterca 86. minuti. Prethodno je Kadija srušen u kaznenom prostoru Junaka.