Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

latvija i armenija

Zlatko Dalić u Zagrebu okuplja Vatrene za kvalifikacijske utakmice

Autor: Zlatko Horvat

04.09.2023. 09:36
Zlatko Dalić u Zagrebu okuplja Vatrene za kvalifikacijske utakmice

Foto: Vedran Karuza



Hrvatski nogometni reprezentativci danas će se okupiti u Zagrebu kako bi započeli još jednu etapu puta što u konačnici, nema sumnje, vodi na Europsko prvenstvo u Njemačkoj koje se igra sljedeće godine. Pred Vatrenima, pred srebrenima sa Svjetskog prvenstva u Rusiji i brončanima sa Svjetskog prvenstva u Kataru, dvije su kvalifikacijske utakmice, ona protiv Latvije što će se 8. rujna odigrati u Rijeci, i ona protiv Armenije što je Vatreni igraju u gostima 11. rujna.


No, prije utorka i odlaska u Rijeku reprezentativci će odraditi jedan pomalo atipičan, ali zato i intrigantno zanimljiv dan – Vatreni ponedjeljak!


Hrvatski nogometni savez organizira, naime, cjelodnevni događaj za navijače, čiji će vrhunac biti odmjeravanje snaga hrvatskih reprezentativaca u uličnom nogometu! Zaigrat će hrvatski reprezentativci na turniru »Street football powered by PSK«, pa kroz atraktivni format »3 na 3« pokazati sve svoje vještine.




Kako se snalaze na malom prostoru, koliko je u njihovim nogama bravure i kad se igra 3 na 3, pokazat će Modrić, Kovačić, Gvardiol, Perišić i ostale naše nogometne zvijezde. Poznavajući njihov kompetitivni karakter, ne treba uopće dvojiti kako natjecateljskog naboja neće nedostajati ni na ovakvim utakmicama.


Poseban program


To dakako nije sve što nosi Vatreni ponedjeljak. Pripremljen je cjelodnevni program pa će tako, među ostalim, ulični nogomet zaigrati i hrvatske nogometne reprezentativke.


Doda li se ovome i niz drugih događanja, poput niza igara za najmlađe, jasno je kako će se na parkiralištu trgovačkog centra City Centar One West upriličiti ugodno druženje Vatrenih i fanova sve u svrhu čim jedinstvenijeg ulaska u novu rundu kvalifikacija i popularizacije nogometa.


Vatreni ponedjeljak bit će ujedno i prilika za promociju nove web stranice HNS-a hns.family, a posjetitelji će moći i kupiti štogod iz proširenog asortimana HNS-ovih proizvoda te, dakako, »užicati« kakav autogram za druženja s našim ponajboljim reprezentativcima.


Dakle, prvo Vatreni ponedjeljak, pa put u Rijeku. A tko je od majstora velikog nogometa bogom dan talent za onaj ulični, ostaje nam vidjeti.