Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SUSRET STRUČNJAKA

Na Sveučilištu u Zadru počela međunarodna znanstvena konferencija Odjela za ekonomiju

Autor: Portal ZL

16.06.2023. 15:29
Na Sveučilištu u Zadru počela međunarodna znanstvena konferencija Odjela za ekonomiju

Foto: Sveučilište u ZadruNa Sveučilištu u Zadru danas je, u organizaciji Odjela za ekonomiju, s radom započela prva međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom  “1st conference on global advances in management and economics – GAME conference 2023” . Riječ je o susretu stručnjaka koji će u dva dana analizirati velike izazove s kojima će se poduzetnici i društvo susretati u nadolazećem vremenu, a poglavito u tranziciji na nove trendove u kontekstu digitalizacije i primjene umjetne inteligencije u poslovanju, očuvanja okoliša i energetske učinkovitosti, ali i brze dinamike promjena makroekonomskih uvjeta na koju se konstantno trebaju prilagođavati.


Važnost konferencije prepoznao je i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, koji je pohvalio otvaranje tema tranzicije gospodarstva i utjecaja brzih promjena makroekonomskih uvjeta.


– Fondovi Europske unije, kao razvojni instrument, na mnoge načine osiguravaju stabilan rast i razvoj Hrvatske, ponajviše kroz osnaživanje i ubrzanje provedbe investicija.  Hrvatska ekonomija danas je otpornija i jača upravo zahvaljujući i doprinosu europskih fondova i već devet kvartala zaredom bilježi stope rasta koje su iznad EU prosjeka. Sada je pred nama novi investicijski ciklus s nikad većom alokacijom sredstava za Hrvatsku, pa se s pravom nadamo daljnjem osiguranju iznadprosječnih stopa rasta te postizanju ciljeva zelene i digitalne tranzicije, istaknuo je ministar Erlić.


Foto: Sveučilište u Zadru


Raznolik i poticajan program
Za dva dana konferencije pripremljen je raznolik i poticajan program koji pokriva širok raspon tema, od strateškog upravljanja i održivog razvoja do financijskih tržišta i inovacija. Te teme od iznimnog su značaja i za Sveučilište u Zadru, istaknuo je prorektor prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić.


– Sveučilište u Zadru ostaje predano uvođenju novih tehnologija, širenju naših istraživačkih napora i jačanju odnosa s lokalnom zajednicom i industrijskim partnerima. Nastavit ćemo poticati okruženje u kojem kreativnost cvjeta, a ideje se pretvaraju u dojmljiva rješenja. Konferencija GAME služi kao platforma za intelektualnu razmjenu, okupljajući akademike, istraživače, profesionalce iz industrije i kreatore politika iz cijelog svijeta kako bi podijelili svoje uvide, iskustva i stručnost. Ova konferencija utjelovljuje našu predanost poticanju inovacija, interdisciplinarnih istraživanja i obrazovanju sljedeće generacije lidera u menadžmentu i poslovanju, istaknuo je Penezić.


Uz akademski program, organizirani su društveni događaji kako bi se pružila prilika za umrežavanje sudionika.


Foto: Sveučilište u Zadru


Foto: Sveučilište u Zadru