Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke na krilima trijumfa u Kupu ostvarili prvu rutinsku pobjedu ove sezone

Autor: Ivan Volarić

10.12.2022. 18:22
Odbojkaši Rijeke na krilima trijumfa u Kupu ostvarili prvu rutinsku pobjedu ove sezone

Foto: Luka Lasić i Sandro Dukić u riječkom bloku/M. LEVAK

Dojam je da su Riječani prvi put ove sezone jednu utakmicu dobili - rutinski - opuštenom igrom, bez grča na licu i s osmjehom na licu

Rijeka – Zadar 3:0




RIJEKA  Utakmica 10. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Zadar 3:0 (25:18, 25:17, 25:18). Dvorana mladosti. Gledatelja: 70. Suci: Ramić i Jurković.


RIJEKA: Čekada , Macan, Maras, Banko (L), Gerometta, Čargonja 8, Vlah (L), Lasić 6, Dukić 25, Babić 6, Žeželić 5, Mičetić 2, Banović.


ZADAR: Pernjak 2, Jurlin 4, Blaslov 1, Škarpa, Buljat 10, Marković 7, Nekić, Šoše, Maruna 8, Aleksić-Merdić, Mičić (L).




Riječani su i bez ozlijeđenog prvog tehničara Lovre Maglice, te trenera Velimira Liverića (morao je na tribine zbog isključenja u prošloj utakmici) uspješno “zasurfali” na krilima velikog preokreta i iznenađujuće pobjede u četvrtfinalu Kupu nad Kitro Varaždinom, te za tek nešto više od sat vremena igre stigli do treće prvenstvene pobjede ove sezone. Riječanima za razliku od susreta s Varaždinom protiv Zadrana nije bila potrebna fanatična borbenost za svaki poen. Dojam je da su prvi put ove sezone jednu utakmicu dobili – rutinski – opuštenom igrom, bez grča na licu i s osmjehom na licu. Jasan pokazatelj da su se Riječani posložili i ušli u dobru formu. Šteta što nakon još jednog kola dolazi zimska stanka!