Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tenis

Novak Đoković u Melbourneu: "Teško ću zaboraviti što se sve ovdje dogodilo"

Autor: Hina

29.12.2022. 13:20
Novak Đoković u Melbourneu:

Foto: Novak Đoković/Foto REUTERS

Nadam se da ću pokazati dobar tenis i izazvati pozitivne emocije kod ljudi. Ovdje sam tek nekoliko dana, ali prijem je bio vrlo topao, iu zračnoj luci i u hotelu i na terenima za trening - kaže srpski tenisač



ADELAIDE Srpska teniska zvijezda Novak Đoković izašao je pred novinare u australskom gradu Adelaideu i rekao da će mu biti teško zaboraviti što se dogodilo u protekloj godini, posebno na početku kada je stigao u Melbourne, prenosi srbijanska novinska agencija Tanjug.


Tridesetpetogodišnji Beograđanin ponovno je istaknuo kako mu je Australian Open, koji počinje 16. siječnja, najdraži turnir. U Melbourneu je dosad slavio devet puta.


Početkom ove godine tamo je došao sa željom za desetom titulom, no zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u zemlju kasnije je deportiran. Prije mjesec dana aktualna australska vlada ukinula mu je trogodišnju zabranu ulaska u Australiju i dopustila mu da tamo igra.




“Ove stvari se teško zaboravljaju, ostat će sa mnom dok sam živ. Ovako nešto još nisam doživio i nadam se da će tako i ostati. Bilo je to dragocjeno iskustvo za mene. Moram dalje, radije pričam o osjećajima kada igram u ovoj zemlji”, rekao je raspoloženi Đoković na skupu za medije u Adelaideu, a prenosi Tanjug.


“Nadam se da ću pokazati dobar tenis i izazvati pozitivne emocije kod ljudi. Ovdje sam tek nekoliko dana, ali prijem je bio vrlo topao, iu zračnoj luci i u hotelu i na terenima za trening. Sve je bilo briljantan do sada,” naglasio je trenutno petoplasirani na ATP ljestvici.


Natjecateljsku sezonu započet će sljedeći tjedan u Adelaideu, gdje će odigrati prvi od dva pripremna turnira uoči Australian Opena.


“Nije lako zaboraviti što se dogodilo u posljednjih 12 mjeseci, ali kao što sam rekao, moram ići dalje. To neće promijeniti sve što sam do sada postigao u svojoj karijeri u ovoj zemlji. Osjećam se pozitivno, ali to mi je najdraži Grand slam, što pokazuju i rezultati”, zaključio je Beograđanin.