Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sad im je dobar

Australci su prije godinu dana deportirali Novaka Đokovića iz zemlje kao zadnjeg kriminalca, sada ga dočekuju kao veliku zvijezdu

Autor: Portal Novi list

27.12.2022. 14:12
Australci su prije godinu dana deportirali Novaka Đokovića iz zemlje kao zadnjeg kriminalca, sada ga dočekuju kao veliku zvijezdu

Foto: Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković dočekao je veliku zadovoljštinu nakon što je ustrajao u svojim principima



MELBOURNE  Novak Đoković doputovao je u utorak u Australiju, nešto manje od godinu dana otkako je deportiran iz te zemlje.


“Želimo mu dobrodošlicu u Australiju. On putuje u Adelaide”, Teniski savez Australije objavio je na svojim stranicama i tako potvrdio je da je Đoković stigao.


Prvi Grand Slam turnir sezone Australian Opena održat će se od 15. do 29. siječnja u Melbourneu, a Novak će prethodno nastupiti na turniru u  Adelaidu.




Podsjetnika radi, sada već bivša australska Vlada prije godinu dana prvo je izdala Đokoviću vizu za ulazak u zemlju po posebnoj proceduri (tražio je i dobio izuzeće za ulazak u zemlju bez obveznog cijepljenja na Covid), da bi ga po dolasku u zemlju pritvorila u hotel s migrantima, a onda ga povlačila po sudovima i izložila ponižavajućoj torturi, te na kraju istjerala iz zemlje uz trogodišnju zabranu ulaska u Australiju objašnjavajući da svojom pojavom utječe na “antivaksersko raspoloženje” u zemlji.


U posljednjih godinu dana pala je australska Vlada, ukinute su stroge borbe protiv korone u većem dijelu svijeta, pa i zabrana ulaska u zemlju Novaku Đokoviću, koji je ustrajavši na svojim principima dočekao veliku zadovoljštinu.


“U prošlosti sam uvijek imao priliku započeti jake natjecateljske sezone u Australiji i volim tamo igrati”, rekao je Đoković u petak u Dubaiju.


“Nakon onoga što se dogodilo prošle godine, nadam se da ću dobiti pravu dobrodošlicu i da će mi to pomoći da igram svoj najbolji tenis”, dodao je osvajač 21 Grand Slam naslova.