Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

TURNIR HRVOJE ĆUSTIĆ

Završio 2. Međunarodni turnir Hrvoje Ćustić, evo tko je podigao pehar

Autor: Juraj Vunjak

08.04.2024. 09:20
Završio 2. Međunarodni turnir Hrvoje Ćustić, evo tko je podigao pehar

Foto: Jakov Đinđić/ Turnir Hrvoje Ćustić



Juniori Osijeka pobjednici su 2. Međunarodnog turnira Hrvoje Ćustić. Oni su na Stanovima u finalnom susretu nadigrali mađarski Gyor 3:1. Osječani su do finala došli nakon pobjede 2:1 nad Hajdukom u polufinalnoj utakmici, dok je Gyor u svoje mjesto u završnici izborio jedanaestercima (4:3) protiv Ferencvarosi.


Osijek je bio puno bolji u poluvremenu kada su postigli dva pogotka. Oba je postigao Miloš Jovičić koji je s ukupno četiri gola najbolji strijelac turnira. Jovičić je pogodio za 1:0 u 19. minuti kada je s lijeve strane s 20-ak metara suprotni kut mađarskog gola. Na 2:0 Jovičić je povisio u 25. minuti nakon odlične asistencije Dominika Babića za 2:0 i s tim rezultatom je završilo poluvrijeme s time da je u 31. minuti Josip Babić pogodio gredu. Na početku drugog dijela susreta trener Gyora je promijenio tri igrača i uspio prebaciti igru na polovicu hrvatskog kluba i smanjio rezultat u 51. minuti. Gol je postigao Marko Csala te se činilo kako bi Mađari mogli i ozbiljnije zaprijetiti Osijeku. Osječani su brzo izašli iz obrambene situacije u kojoj su se našli i počeli su opet napadati. U 68. minuti Jovičića je sjajno proigrao Semira Spahija, igrača koji je tek ušao u igru. Spahić je brzo istrčao ispred protivničkog vratara i s preciznim udarcem doveo Osijeku konačnu pobjedu 3:1.


Kvalitetna organizacija


Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić pozitivno je ocijenio turnir i istaknuo njegovu korist u turističkom razvoju Zadarske županije.




– Drago mi je da je ovaj turnir privukao ovoliko mladih kvalitetnih igrača u našu županiju. Uvijek ćemo podržavati ovakve događaje, ovo je važan turnir iz više razloga, a ponajprije kao uspomena na Hrvoja Ćustića čije ime nosi ovaj turnir i kojem u čast dolaze igrači i gledatelji. Osim u nogometnog smislu, ovaj turnir služi kao i odlična poveznica između sporta i turizma. Nadamo se da će idućih godina biti i novih izdanja ovoga turnira – izjavio je Erlić.


Predsjednik HNS-a Marijan Kustić čestitao je igračima i organizatorima te je naglasio kako će turnir uvijek imati podršku HNS-a.


– Čestitam osvajačima turnira i prošlogodišnjem finalistu Osijeku na prvom mjestu i organizatorima Županijskom nogometnom savezu Zadarske županije i HNK Zadru. Uistinu sam sretan što je turnir ovako kvalitetno organiziran. Velika mi je čast da sam ovdje i siguran sam da će Hrvatski nogometni savez uvijek podržavati ovaj turnir – kazao je Kustić.


Poboljšanje infrastrukture


Emocionalni Hrvojev otac Svetko je zadovoljan s turnirom čijim glavnim ciljem smatra predstavljanje Zadra kao grada koji njeguje sve svoje igrače.


– Emocije su uvijek jednake, osjećam i tugu i radost. Drago mi je da se turnir nastavlja i da je proteklo sve u redu, ali mi je žao što nije bilo više ljudi. Želim samo da ovaj turnir postigne tradiciju i da u budućnosti Zadar bude prepoznat kao grad koji misli o svojim bivšim igračima, kako o živima, tako i o onima koji nisu više s nama – rekao je Hrvojev otac.


Predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić pričao je o organizacijskoj zahtjevnosti turnira te se nada da će on u budućnosti biti još bolji.


– Mogu reći da svake godine stečemo nova iskustva. Žao mi je što nije bilo više posjetitelji s obzirom na to da je kvaliteta nogometa bila na vrhunskoj razini. Nadam se da ćemo iduće godine napraviti za još jednu nijansu bolji turnir. Ovo je organizacijski vrlo zahtjevan događaj, naši gosti moraju biti zadovoljni sa smještajem, hranom i terenima. Tu želim pohvaliti Općinu Poličnik i Općinu Polaču koji su poduzeli sve da se momčadi osjećaju kao kod kuće. Infrastruktura nogometnog kluba Zadra je takva kakva je, ali se nadam da ćemo u narednom razdoblju dobiti novi stadion kako bi mogli ovakve događaje održavati na reprezentativnijem sportskom objektu. S obzirom na to da smo domaćini klubovima iz drugih zemalja, ovaj turnir također služi i kao turistička prezentacija Zadra i Zadarske županije te se nadam da će netko od njih posjetiti naš grad i županiju ovo ljeto – zaključio je Banić.


Finale


OSIJEK 3


GYOR 1


ZADAR – Stanovi. Strijelci: 1:0 Jovičić (19’), 2:0 Jovičić (25’), 2:1 Csala (51’), 3:1 Spahić (69’).


OSIJEK: Katalinić (od 80’ Puhanić), Čavar, Sekutor, Livić (od 76’ Nurkić), Mladinović, Matoš, Farkeš, Grgić (od 76’ Tajs), D. Babić (od 67’ Spahić), Jovičić, J. Babić (od 76’ Kramarić). Trener: Tomislav Radotić.


GYOR: Katai-Urban (od 41’ Goal), Koncz, Herczeg, Bako (od 72’ Nemet), Brecska (od 41’ Ratonyi), Palfavi, Boda (od 41’ Szerenyi), Beugre (od 72’ Pocziki), Tollar (od 63’ Black), Gonye (od 72’ Zobenica), Csala. Trener: Mate Gudzo.


Utakmica za treće mjesto


FERENCVAROSI 3 (1)


HAJDUK 5 (1)


POLAČA – Bićine. Strijelci: 0:1 Marušić (15’), 1:1 Golik (26’). Jedanaesterci: Szabo promašio, 1:2 Reić, Golik promašio, 1:3 Tolja, 2:3 Madarasz, 2:4 Tafra, 3:4 Bolgar, 3:5 Ivanišević Dvornik.


FERENCVAROS: Ulviczki, Toth, Sukaj, Komaromi, Bolgar, Szabo, Csank Takacs (od 41’ Bagi), M. Kovacs (od 53’ Ivanvos), Benczik (od 53’ Madarasz), Golik, Serdiukov (od 77’ K. Kovacs). Trener: Tamas Luczanszky.


HAJDUK: Šiško, Tolja, Tafra, Buljan, Marušić (od 41’ Paradžik), Perković (od 48’ Ivanišević), Parmać, Lekaj (od 48’ Žaravica), Brnada, Beidengel (od 48’ Ivanišević Dvornik), Bartulović. Trener: Zlatko Jerković.