Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NOGOMET

Zadru dolazi Junak, Posedarcima Biograjci

Autor: Juraj Vunjak

30.03.2024. 11:38
Zadru dolazi Junak, Posedarcima Biograjci

Foto: LUKA JELIČIĆ



Protekli tjedan bio je vrlo sadržajan za Zadar koji je u 20. kolu 3. NL- jug uvjerljivo slavio protiv Neretvanca rezultatom 4:1, ali i ispao iz Kupa porazom 1:2 u četvrtfinalu protiv posedarskog Hrvatskog viteza. Zadrani će u idućem kolu igrati protiv trećeplasirane momčadi prvenstva sinjskog Junaka. Trener Zadrana Marin Oršulić prokomentirao je dinamične protekle dvije utakmice.


– Što se tiče redovnog prvenstva tu sve ide svojim tokom, odigrali smo odličnu utakmicu i nastavljamo utrku za titulu. U Kupu smo dosta »miksali« s igračima i zamjenama. Bilo je premalo vremena za odmor između utakmica, čak smo i zatražili odgodu četvrtfinalne utakmice, ali nismo ju dobili. Nismo imali prevelikog interesa za Kup, liga nam je ipak prioritet, ali ne želim oduzeti zasluge Posedarcima, čestitam im na odličnoj utakmici – kazao je Oršulić i osvrnuo se na Sinjane.


– Ovo je derbi, momčad Junaka je jako dobra, ali i mi smo. Svakako će biti zanimljivo. Vremenski uvjeti će vjerojatno biti loši, ali mislim da nam to ne bi trebalo kvariti igru. U svakom slučaju se nadam pozitivnom izdanju naše momčadi. – izjavio je Oršulić.


Prilika za trofej




Sinjani su u prošlom kolu odradili »zagrijavanje« za momčadi iz Zadarske županije, kada su nadigrali Hrvatski vitez 2:1 na svojem terenu. Posedarce taj poraz nije obeshrabrio te su u četvrtfinalu Kupa izbacili Zadar. Momčad Posedarja u idućem kolu očekuje županijski derbi protiv šestoplasiranog Primorca iz Biograda od kojeg ima jedan bod više. Trener Ivan Šimurina izrazio je zadovoljstvo velikom i pohvalio svoje igrače.


– Ovo je velika pobjeda koja nam je bila potrebna nakon dva poraza u prvenstvu, možemo reći da smo vratili samopouzdanje. Jako sam zadovoljan, momci su na teškom terenu i lošim vremenskim uvjetima ispunili sve zahtjeve koje sam stavio pred njih. U ostatku Kupa je sve otvoreno, mi smo jedini trećeligaš koji je ostao u igri, ali ne želim podcijeniti niti jednog protivnika. Posedarje su zadnji put osvojile kup 1997. godine, stoga sada imamo priliku ponovno podići trofej nakon 26 godina – ispričao je Šimurina i okrenuo se utakmici protiv Primorca.


Rezultatska kriza


– Smatram da smo na domaćem terenu uvijek favoriti i mislim da taj status možemo potvrditi u susretu s Primorcem. Nadam se da će ljudi doći pogledati utakmicu i podržati dalmatinski nogomet. U klubu ima malo umora i nešto sitnijih ozljeda, ali odradit ćemo još jedan trening i mislim da ćemo na kraju svi biti na broju. – kazao je Šimurina.


Pretposljednji klub prvenstva GOŠK je u Biogradu porazio Primorac rezultatom 0:1 kojem je to bio treći uzastopni poraz. Sada u lokalnom derbiju traži se izlazak iz rezultatske krize. Vratar Mate Stojanov komentirao je poraz na domaćem terenu i najavio utakmicu protiv HR Viteza.


– Poraz od GOŠK-a bio je neočekivan. Zabili su nam gol iz jedine šanse koju su imali. Upali smo u krizu iz koje se nismo mogli izvući. U idućoj utakmici se moramo iskupiti, pred nama je županijski derbi protiv Hrvatskog Viteza. Dobro ih poznajemo, radi se o uvijek neugodnom protivniku ali imamo šanse. Moramo iskoristiti prilike koje nam se nude i otići po nova tri boda. Nemamo većih problema unutar kluba, Musa ima tri žuta kartona i neće moći igrati ali imamo dobrih zamjena za njega – sumirao je Stojanov.