Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prva liga mladih

Zadrovi pioniri pobijedili Dinamo

Autor: Šime Ćurko

17.04.2023. 18:00
Zadrovi pioniri pobijedili Dinamo

Foto: HNK Zadar



Igrala se 64. minuta 23. kola Prve NL između pionira Zadra i Dinama na Višnjiku kada je Gabrijel Čirjak namjestio loptu kod lijeve korner zastavice. Zadar je napadao u vjetar, a Čirjakova lopta preletjela je igrače uz desnu vratnicu i na visini od dva metra počela padati prema sredini Dinamovog peterca. Iz drugog plana stigao je Ante Šimović, skočio preko Krešimira Radoša, Leona Jakirovića i Nikole Radnića, usput pomevši i svog suigrača Gabriela Bobića te glavom zakucao preciznu Čirjakovu loptu u desni kut gostujućeg vratara Stipe Duvnjaka. Bio je to potez koji je donio, pokazalo se kasnije, konačnih 2:1, za Zadar. Najveća je to pobjeda u mlađim uzrastima, od kada je u studenome 2019. osnovan HNK Zadar.


– Ova je pobjeda veliki plus za nastavak sezone. Dečki su presretni. Moram im čestitati, odigrali su odličnu utakmicu i bili koncentrirani. Ništa nismo darovali Dinamu, dok smo s druge strane iz dva prekida uzeli ono što je bilo ponuđeno – kazao je trener pionira Ante Strinić.


Uspjeh protiv Dinama gurnuo je Zadar na deseto mjesto s 25 bodova, ali i dao vjetra u leđa borbi pionira i kadeta da se i sljedeće sezone na Višnjiku gleda prvoligaški nogomet. Dodatan argument je veliki niz pionira, koji su posljednjih sedam utakmica upisali šest pozitivnih rezultata te ostvarili drugu uzastopnu pobjedu, s time da su u drugom dijelu sezone primili samo pet golova.




– Dosta smo stabilni, kontroliramo igru i igramo koncentrirano. Radimo pripreme utakmica jer je borba za ostanak u Prvoj ligi ključna. Zato su utakmice prave natjecateljske te nam već neko vrijeme raste energija u momčadi. Druga poluvremena redovito su nam bolja – ističe trener Strinić.


Prethodno je Zadar poveo u 6. minuti, kada je vratar Duvnjak pokušao doći do ubačene lopte na vrhu peterca. Izbjegao je Marka Brkljaču, ali nije vlastitog suigrača i lopta je lebdjela trenutak-dva u zraku. Prihvatio ju je spretni Karlo Budanović i smjestio je u mrežu. Gosti su izjednačili u 25. minuti preko Patrika Horvata.


Kad je riječ o borbi za ostanak (zbirna ljestvica kadeta i pionira), Cibalia je na začelju i njen zaostatak za konkurencijom je prevelik te su Vinkovčani izgledni putnik u niži rang. Zadar se s nekolicinom klubova bori za izbjegavanje pretposljednjeg, 13. mjesta, koje donosi kvalifikacije za ostanak.


ZADAR 2


DINAMO 1


Igralište SC Višnjik. Sudac: Jurica Matoš (Solin). Pomoćnici: Sočo (Stobreč), Krajina (Split). Strijelci: 1:0 Budanović (6’), 1:1 Horvat (25’), 2:1 Šimović (64’).


ZADAR: Miočić, Segarić, Bartulović, Bobić, Brkljača, Gulan, Šimović, Čirjak, Mrkić, Strika, Budanović. Još su igrali: Gojanović, Vujaković. Trener: Ante Strinić.


DINAMO: Duvnjak, Bašić, Radnić, Željković, Tomašević, Markulin, Horvat, Hrvojević, Beroš, Jakirović, Jurčić. Još su igrali: Kolaković, Radoš, Škojc, Šeperac, Kapitanović. Trener: Luka Rubinić.